Ο απόστρατος Jackie, σε νέα καθήκοντα

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
Ο απόστρατος Jackie, σε νέα καθήκοντα

Νέα καθήκοντα για του εκπαιδευμένους Κ9 της ΕΛ.ΑΣ μετά την «αποστρατεία» τους, σε υποστήριξη ΑμεΑ, φιλοδοξεί προσπάθεια εκπαιδευτών και εκπαιδευτών σκύλων, με αφετηρία την επίσκεψη στην Άσπα Μπόγρη.

Εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται σε αποστρατεία, σε νέα καθήκοντα στη συνέχιση προσφοράς του έργου τους, στο κοινωνικό σύνολο, φιλοδοξεί να αναπτύξει Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού σε υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.

Η ιστορία της Άσπας Μπόγρη, της ανήλικης ακόμα τοτε μαθήτριας, που δέχθηκε πυρά από όπλο που έφερε ο πατέρας της, και αν και βαρύτατα τραυματισμένη κρατήθηκε στη ζωή, αποτελεί παράδειγμα δύναμης ψυχής και θέλησης για ζωή.

Ο Αστυνομικός Βασίλης Αναστασιάδης, μαζί με τον Αστυνομικό σκύλο Ναρκωτικών Jackie, επισκέφτηκαν (07/10) την Ασπασία Μπόγρη στο πλαίσιο της φιλόδοξης προσπάθειας που έχει αναπτύξει Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς χειριστές Κ9 της ΕΛΑΣ και στοχεύει στην αξιοποίηση των εν αποστρατεία αστυνομικών σκύλων που πληρούν τις προϋποθέσεις για συνέχιση προσφοράς έργου τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι σκύλοι εργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αν και θα έχουν αποσυρθεί θα μπορούν να συνεχίζουν το έργο τους, σε νέα «καθήκοντα» σε θεραπευτική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες και κοινωνικές ομάδες πολιτών, ειδικών αναγκών.

Η Ασπασία, μέσα από την προσωπική της ιστορία ζωής, αποτελεί παράδειγμα ζωής και δύναμης ψυχής, με τους σκύλους εργασίας της ΕΛ.ΑΣ να αποκτούν   νέα καθήκοντα και να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας, όπως σε χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα.

Πηγή: nantiareport.gr
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αστυνομικός Ν. Μπανιάς 3ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου - Υπερήφανοι οι συνάδελφοι του!