Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 10/01/2016

Σφοδρή κριτική δέχεται ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης, που στον απόηχο των σεξουαλικών επιθέσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε πως οι γυναίκες - τα θύματα - δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν μόνες τους τα βράδια! 

«Οι γυναίκες γενικά, δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν μόνες τους τα βράδια, πρέπει να αποφεύγουν ύποπτες περιοχές και όταν βρίσκονται σε παμπ ή σε κλαμπ θα πρέπει να δέχονται ποτά μόνο από ανθρώπους που γνωρίζουν», δήλωσε επί λέξη ο Τζεράρντ Πουρστλ σε συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για τις ενέργειες της αστυνομίας στην Αυστρία, μετά τις επιθέσεις αυτές, που καταγράφηκαν και στο Σάλτσμπουργκ. Τρεις άντρες, συριακής και αφγανικής υπηκοότητας έχουν συλληφθεί, είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αρχηγός ζήτησε ψυχραιμία από όλους, τονίζοντας πως δεν καταγράφηκαν παρόμοια περιστατικά στην πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Στην πόλη μας δεν καταγράφηκαν επιθέσεις και δεν υπάρχει λόγος να σπείρουμε τον πανικό.

Οι «συμβουλές» που επιχείρησε να δώσει, του στυλ «γυναίκες, μην πηγαίνετε γυρεύοντας», προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους Πράσινους όσο και από το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα της Αυστρίας. «Πρέπει δηλαδή οι γυναίκες να κυκλοφορούν μόνο με σωματοφύλακες, αν δεν θέλουν να τους πουν πως εκείνες φταίνε που έπεσαν θύματα επίθεσης;», αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος των Πρασίνων.

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis