Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 03/10/2020

Tους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας επισκέφτηκε χθες (Παρασκευή 2 Οκτώβριου) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, με αφορμή την έναρξη της 24ης εκπαιδευτικής σειράς του νέου εκπαιδευτικού έτους 2020-2021.

Τον κ. Αρχηγό υποδέχτηκαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης και η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου.

Στο χαιρετισμό ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Ελληνική Αστυνομία και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας στην επιμόρφωση των στελεχών του Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε, ότι: «…..Οι σύγχρονες κοινωνικές συγκυρίες, τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε και να ανταποκριθούμε συνολικά ως δημόσιοι φορείς, αλλά και ειδικότερα ως Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, αποφέρουν στη φαρέτρα μας πολλαπλά οφέλη εμπειριών. Ωστόσο, η πολυδιάστατη γνωστική θέαση των θεμάτων εθνικής ασφάλειας, που άπτονται και των διδαχθέντων αντικείμενων, θα σας παράσχει μια ολιστική εικόνα και θα σας καταστήσει αντικειμενικούς και αποφασιστικούς κριτές κρίσιμων γεωπολιτικών διακρατικών γεγονότων…..

…..Η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε, και συνεχίζει ομοίως να εμφαίνεται ότι μπορεί με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, να προασπίζεται την εθνική και εσωτερική ασφάλεια, επιδεικνύοντας ωστόσο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και με ανθρωποκεντρική κατευθυντήρια γραμμή κατά τη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, κατ’ εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Η παγκόσμια απειλή της πανδημίας του Κορωνοϊού ανέδειξε νέα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και νέες μορφές απειλών, για την αντιμετώπιση των οποίων θεωρείται πλέον ως απαραίτητη η διεθνής συστράτευση και ένας παγκόσμιος σχεδιασμός διαχείρισης κρίσεων. Η επιχειρησιακή δράση, που η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται συνεχώς να επιδεικνύει, ως προς το συγκεκριμένο σημαίνον κοινωνικό ζήτημα κατευθύνεται από τη μέριμνα για την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου εσωτερικής ασφάλειας και μορφών εγκληματικότητας με την εφαρμογή του νόμου, αλλά και μοντέλων προληπτικής και προδραστικής αστυνόμευσης με επίκεντρο την προστασία του πολίτη……

Κυρίες και κύριοι, η φοίτησή σας στο μεταπτυχιακό της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας έχει ως επίκεντρο εκτός των άλλων, και την παροχή ακαδημαϊκών γνώσεων σχετιζόμενων με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Καίριος αυτοσκοπός της γνώσης της αρχιτεκτονικής της Δημόσιας Διοίκησης και της άσκησης διοίκησης με την εφαρμογή μοντέλων διακυβέρνησης, είναι να δοθεί νέα πνοή στον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και να επέλθουν οργανωσιακές αλλαγές με σημαντικά αποτελέσματα διοίκησης και οργάνωσης για τις ίδιες τις υπηρεσίες μας και την αποδοτικότητά τους…….»

Επισημαίνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας είναι διακλαδικού χαρακτήρα παρέχοντας μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα που αφορούν στις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την Κρατική Ασφάλεια, την εφαρμογή της Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δημόσια Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 24ης εκπαιδευτικής σειράς είναι διάρκειας (7) μηνών και το παρακολουθούν (25) σπουδαστές, από τους οποίους (15) από την Ελληνική Αστυνομία, (2) από την Αστυνομία της Κύπρου, (2) από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, (2) από το Πυροσβεστικό Σώμα, (1) από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και (3) Πολιτικοί Υπάλληλοι από Υπουργεία και Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στους σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν από τη Σχολή, θα απονεμηθεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις σπουδές της Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis