Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:20 | 25/12/2014

 

Μια Ψυχολογική Επιχείρηση (ΨΕ) έκανε ο ο αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, για να τονώσει το ηθικό του προσωπικού του: Πέταξε ως συγκυβερνήτης του αεροσκάφους επίδειξης και εκτέλεσε από το πρόγραμμα της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Solotürk . Παράλληλα έκανε και μια ''επίδειξη'' ( φιγούρα) στους συνάδελφους του Τούρκους Αρχηγούς, στο πλαίσιο του εσωτερικού ανταγωνισμού, όπως υποθέτουν οι κακές γλώσσες

Στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες και βίντεο με την πτήση που εκτέλεσε ο Τούρκος Αρχηγός με την Ομάδα Αεροπορικής Επίδειξης Solotürk- ακριβώς για να λειτουργήσει ως πράξη εμψύχωσης.Κατά την τουρκική τηλεόραση , που έδειξε το σχετικό βίντεο για τον ίδιο προπαγανδιστικό λόγο, έγινε ο πρώτος Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας και ο πιο υψηλόβαθμος χειριστής αεροσκάφους επίδειξης. 

Ο πτέραρχος Οζτούρκ πέταξε με το Solotürk 1 στις 11 Δεκεμβρίου και αντικείμενο της συμμετοχής του ήταν να ελέγξει  τους ελιγμούς που εκτελούνται στις επιδείξεις από τον χειριστή του αεροσκάφους. Ο πτέραρχος Οζτούρκ πήγε  στην 141 Μοίρα με το τζόκεϊ της Solotürk και μπουφάν που έγραφε το όνομα του.Αφού έβαλε την φόρμα, πήγε μαζί με τον πιλότο  στον  διάδρομο απογείωσης- και ο δεύτερος έλεγξε το F-16. και ο Α/ΓΕΑ έδωσε το σήμα απογείωσης, γράφει ο τύπος. 

Όπως γράφτηκε το 15λεπτο πρόγραμμα - σενάριο - επίδειξης περιλάμβανε πτήση με ταχύτητα έως  1.111 χιλιόμετρα (600 κόμβοι) σε υψος που κυμαινόταν μεταξύ 100 πόδια (30 μέτρα) σε 16.000 πόδια (4900 μέτρα)  και έφθασε βαρύτητα στα 9G. Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης ο πτέραρχος ευχαρίστησε τον επικεφαλής ιπτάμενο επίδειξης σμηναγό Γιουσούφ Κουρτ και δήλωσε μεταξύ άλλων:''Είστε το καμάρι του Τουρκικού Έθνους, των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Όσο κι αν σας καμαρώνουμε είναι λίγο''. Έτσι, και με την παράδοση των προβλεπόμενων αναμνηστικων,  ολοκληρώθηκε η Ψυχολογική Επιχείρηση (ΨΕ).

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis