Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 28/03/2022

Με τη μεγαλοπρέπεια και την λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο αλλά και την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έγινε  ο εορτασμός στη Σύρο.

Την παρέλαση παρακολούθησε με δέος και ενθουσιασμό πλήθος κόσμου από τη Σύρο και επισκέπτες που χειροκρότησε τους παρελαύνοντες.

Στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, το τάγμα της Εθνοφυλακής στη Σύρο έκλεψε για άλλη μια φορά τα βλέμματα όλων καθώς οι Εθνοφύλακες παρήλασαν και εντυπωσίασαν τους πάντες, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα  των πολιτών.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι  Εθνοφύλακες είναι εθελοντές οπότε είναι καθημερινοί άνθρωποι μέσα από την κοινωνία μας.

Η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους. Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αφ΄ ενός έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, αφ΄ ετέρου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στα πλαίσια της αποστολής των Μονάδων τους.

Συγκροτείται από τον καιρό της ειρήνης ως Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς, για την ενίσχυση και υποστήριξη στην ειρήνη, στην επιστράτευση και στο πόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων προς εκπλήρωση της αποστολής τους, ενώ συμβάλλει και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Κομμάτι της κοινωνίας Η Εθνοφρουρά δεν είναι κάτι το απόμακρο και ξένο προς την τοπική κοινωνία. Είναι σάρκα από την σάρκα της. Αποτελείται από απλούς πολίτες κατοίκους της περιοχής.

Οι περισσότεροι εθνοφύλακες, αρκετά γνώριμα πρόσωπα. Ποιον όμως απαθανάτισε  ο φωτογραφικός φακός του Cyclades24 ντυμένος στα χακί; Σίγουρα δε θα πάει ο νους σας, μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν αυτοί που το πρόσεξαν.

Πρόκειται για τον αξιότιμο Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, κ. Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος εκτός ότι διακρίνεται για την ακέραιη άσκηση των εισαγγελικών του καθηκόντων και το ήθος του, ανήκει πλέον ως ενεργός Εθνοφύλακας (τυφεκιοφόρος) στο Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Αυστηρός και άρτια καταρτισμένος, προσηλωμένος στο καθήκον, αλλά και αποφασιστικός, όπως έχει επιδείξει στις δύσκολες υποθέσεις που έχει χειριστεί. Σε ερώτηση που του απευθύναμε, αφού πρώτα μας το επιβεβαίωσε μας απάντησε, ότι, Θεωρεί Καθήκον του να υπηρετεί την πατρίδα του με όσους περισσότερους τρόπους μπορεί.

 

Πηγή: cyclades24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis