Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:08 | 25/02/2017

Την αγανάκτησή τους για τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν τηρήθηκαν εξέφρασαν τα Σώματα Ασφαλείας στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν χιλιάδες αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες από την Αττική, ενώ είχαν καταφτάσει πούλμαν με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα. 

«Οι πυροσβέστες αισθάνονται προδομένοι. Είχαμε βασίσει τις ελπίδες μας στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία μέχρι πρότινος αναγνώριζε το δίκαιο των αιτημάτων μας» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο αρχιπυροσβέστης Στέλιος Σίνης. Την αντίδρασή τους εκφράζουν και οι αστυνομικοί. «Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει. Εχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας Αργύρης Μαυράκης.

Τα αιτήματα που έβγαλαν στους δρόμους τους ενστόλους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, νέες προσλήψεις, επαναφορά των οργανικών θέσεων, τερματισμό των περικοπών. 

Οπως εξήγησε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικού Σώματος Κώστας Κυράνης, αυτές οι περικοπές έχουν οδηγήσει τους λιμενικούς στα όρια της αντοχής και της φτώχειας. «Είναι τραγική εξέλιξη η κυβέρνηση να προχωρά σε περαιτέρω μείωση των μισθών μας, προωθώντας το μισθολόγιο και παράλληλα να μειώνει το προσωπικό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κυράνης. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν και ομοσπονδίες αστυνομικών από την Αλβανία και την Κύπρο.

 

*** Το άρθρο δημοσιεύτηκε την 23/02/201 στην ιστοσελίδα dimokratianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis