Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:57 | 07/12/2015

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο χρήσης αστυνομικής βίας κατά των μεταναστών που έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής,Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κάνει «μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μην πέσει ξύλο.Ωστόσο», όπως είπε, «μέσα σ' ένα κράτος μια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους. Πιθανώς με λεπτότητα, πιθανώς με τρυφερότητα αλλά δεν μπορεί να έχεις τη σιδηροδρομική γραμμή κατειλημμένη 10 ημέρες, οφείλεις σαν κράτος να αντιδράσεις».

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ειδομένη «θα έχει καθαρίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, ενώ όσον αφορά τους μετανάστες που θα γυρίσουν πίσω, τόνισε ότι «θα εφαρμοστούν οι νόμοι: Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση ασύλου θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση ασύλου. Δεν κάνουν όμως γιατί δεν θέλουν. Πάρα πολλοί θέλουν να γυρίσουν πίσω μόνοι τους».

Τέλος δήλωσε ότι «Θα γίνουν και απελάσεις», σημειώνοντας πως πρόκειται για κάτι που «ακούγεται πολύ άσχημο», ενώ ο ίδιος έχει «δουλέψει χρόνια στην άλλη πλευρά και πονάω με αυτό που λέω τώρα».

Ήθελαν παρατηρητές από τη FYROM στα ελληνικά σύνορα

Αναφορικά με την παρουσία της FRONTEX στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, ο κ Μουζάλας σημείωσε πως σε κείμενο που απέστειλε η FRONTEX αναφερόταν ότι «συγχρόνως θα καλέσουμε παρατηρητές από τη FYROM, την οποία αναφέρει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ώστε να συμμετέχουν στη επιχείρηση. «Είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς σαν χώρα αυτό το πράγμα; Παρατηρητές από τη FYROM στα ελληνικά σύνορα; Αυτό ήταν μια αυθαιρεσία της FRONTEX. Στείλαμε γράμμα στον κ. Αβραμόπουλο, ζητήσαμε να μπουν τα πράγματα στη θέση του, μπήκαν στη θέση τους».

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis