Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:10 | 02/09/2018

O νέος ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας στην πρώτη του συνέντευξη στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”, δήλωσε πως στόχος του είναι η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων. Αμέσως ορισμένοι έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις για την μεγάλη κοινωνική προσφορά που είχαν τον τελευταίο μήνα! Όπως θα ΄λεγε και ο μακαρίτης Φίλιππος Συρίγος “είναι να γελά κανείς”…

Δεν γνωρίζουμε αν στις κρίσεις των ΕΔ θα παίζει πλέον ρόλο πρωταρχικό η επίδοση κάποιου Αρχηγού ή στελέχους στον τομέα “κοινωνική προσφορά”. Ασφαλώς έχει κι αυτό το κριτήριο τη σημασία του, αλλά νομίζουμε ότι δεν μπορεί να ΄ναι από τα πρώτα…

[custom:google-ads]

Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαχρονικά τεράστια! Πάντα, όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη ,ανεξάρτητα από την αιτία που την προκαλεί, στις ΕΔ καταλήγουμε για να βρούμε λύση. Δεν αναφερόμαστε στην έρευνα και διάσωση που είναι έτσι κι αλλιώς στις αποστολές τους. Οι ΕΔ έμαθαν να αντιμετωπίζουν τα πάντα! Ακόμη και να “σπάνε πάγο στα πεζοδρόμια της Κηφισιάς” για να μην γλιστράνε οι κυρίες των βορείων προαστίων! Έχει γίνει κι αυτό στο παρελθόν.

Δεν συζητάμε βέβαια για την προσφορά στο προσφυγικό και τελευταία στο ζήτημα των πυρκαγιών.

Ότι οι ΕΔ έχουν υποκαταστήσει το κράτος πρόνοιας, την ιατρική περίθαλψη και τελευταία και την εκπαίδευση σ΄ όλα τα ακριτικά νησιά είναι επίσης γνωστό.

Ο Δημήτρης Βίτσας ως ΑΝΥΕΘΑ , είχε πει ότι “οι ΕΔ μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά δεν πρέπει να τις βάζουμε να τα κάνουν όλα”. Σωστό και πρέπει να το εφαρμόσουμε.Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να ελαφρύνουμε το έργο των ΕΔ κι όχι να τους φορτώσουμε με επιπλέον βάρη.

Συνεπώς οι ΕΔ πρέπει όπου ,όταν κι όπως μπορούν να εμπλέκονται και να βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. Το κάνουν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα παραπάνω.

Όσο γι΄ αυτούς που διοικούν με μοναδικό κριτήριο πως θα ευχαριστήσουμε τον εκάστοτε υπουργό, η αγαπημένη ατάκη του Φίλιππου Συρίγου μας καλύπτει… Το θέμα είναι ότι δεν γελά καθόλου το προσωπικό που η πολιτεία τους εμπιστεύθηκε να διοικήσουν.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis