Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:33 | 17/12/2014

 

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση ένοπλων Ταλιμπάν σε σχολείο της περιοχής Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι περισσότεροι από 140 νεκροί, οι περισσότεροι από τους οποίους μαθητές από 10 έως 20 ετών, ενώ, ο στρατός και η αστυνομία ανακοίνωσαν ότι και οι επτά ένοπλοι είναι νεκροί. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 250, ενώ εκφράζονται φόβοι πως τα θύματα θα αυξηθούν. 

«Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης», ανέφερε ο Πακιστανός υποστράτηγος Ασιμ Μπάτζουα μέσω Twitter και πρόσθεσε «Τελειώνουμε».

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την ιδιαίτερα αιματηρή αυτή επίθεση, ανέφεραν πως έστειλαν έξι ένοπλους, που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, να επιτεθούν σ' αυτό το σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ. «εσείς σκοτώνετε τα παιδιά μας και εμείς τα δικά σας» ήταν το μήνυμα των τρομοκρατών.

Εξάλλου και η αστυνομία ανέφερε ότι η επίθεση στην Πεσάβαρ τερματίστηκε και ότι όλοι οι δράστες είναι νεκροί.

 

Η επίθεση στο σχολείο αυτό για παιδιά Πακιστανών στρατιωτικών—η οποία διήρκεσε περίπου επτά ώρες—στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 140 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους μαθητές 10 ως 20 ετών, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών.

Οι εικόνες από τη σκηνή της τραγωδίας προκαλούν φρίκη, ενώ, σοκάρουν και οι μαρτυρίες των παιδιών που βρέθηκαν σε σχολείο της κολάσεως. Ενας μαθητής ανέφερε ότι όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στην τάξη του και άρχισαν να πυροβολούν, εκείνος προσποιήθηκε το νεκρό και μόλις έφυγαν από εκεί κατάφερε να αποδράσει.

 

 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγωδία εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες.

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί το μεγαλύτερο σοκ είναι το γεγονός πως τα παιδιά ουσιαστικά εκτελέστηκαν, καθώς τα περισσότερα βρέθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis