Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 17/04/2016

Πάνω από 25.000 τζιχαντιστές έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών των συμμάχων σε Συρία και Ιράκ τους τελευταίους 20 μήνες, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, αντισυνταγματάρχης Στηβ Γουόρεν, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτει πως η ικανότητα της οργάνωσης να μπορεί χρηματοδοτεί τις πολεμικές της δραστηριότητες μέσω του λαθρεμπορίου πετρελαίου έχει μειωθεί εξαιτίας του βομβαρδισμού πετρελαιοπηγών.

airstrikes syria

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συμμαχικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μία σημαντική επίθεση στο προπύργιό τους την πόλη Ράκκα.

Ο Γουρόερν παρομοιάζει μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος με έναν μποξέρ ο οποίος έχει δεχτεί πολλά σκληρά χτυπήματα τους τελευταίους 20 μήνες, ενώ υπογραμμίζει πως μόνο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σκοτώθηκαν. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά ότι ο στρατός των τζιχαντιστών αριθμεί πλέον λιγότερους από 30.000 άνδρες.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τις εκτάσεις της Ανατολικής Συρίας κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα και στη συνέχεια κατέλαβαν το βόρειο Ιράκ διακηρύσοντας το Ισλαμικό Χαλιφάτο, αναφέρει το δημοσίευμα επίσης.

 
http://www.huffingtonpost.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis