Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:30 | 27/12/2014

 

Είχε εντοπιστεί μετά από έλεγχο μεικτού κλιμακίου στο Νοσοκομείο

Ήταν η πρώτη φορά που ελεγκτικοί μηχανισμοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οργανωμένη επιχείρηση εντοπισμού παράνομων νοσοκόμων και η γυναίκα που ανακαλύφθηκε τιμωρείται με πρόστιμο «μαμούθ»! Κι αυτό γιατί ασκήθηκε σε βάρος της η σχετική κατηγορία καιη ίδια καλείται να καταβάλλει πρόστιμο ύψους... 30.000 ευρώ, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της φυλάκισης σε περίπτωση που δεν το πράξει!

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και είναι το πρώτο το οποίο καταγράφεται σε ολόκληρη τη χώρα έπειτα από αιφνιδιαστική έφοδο που έκαναν οι ελεγκτές του ΙΚΑ και του ΣΔΟΕ ανακαλύπτοντας την συγκεκριμένη γυναίκα να «εργάζεται» στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για μια 50χρονη γυναίκα, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, η οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω να προσφέρει υπηρεσίες (σε νυχτερινή βάρδια) χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά σε ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος νοσηλευόταν σε κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών είχε έρθει από την Αθήνα και αυτό που λέγεται έντονα είναι πως μάλλον ήρθε στοχευμένα. Έχοντας δηλαδή στα χέρια τους κάποια καταγγελία για τη συγκεκριμένη ή και άλλες περιπτώσεις παράνομων νοσοκόμων οι οποίες λυμαίνονται το χώρο των δημόσιων νοσοκομείων και απασχολούνται εξασφαλίζοντας μεροκάματα αλλά αποκλείοντας επί της ουσίας τις νόμιμες νοσοκόμες από τη δυνατότητα της εργασίας. Μάλιστα για την περίπτωση της συλληφθείσας φημολογείται πως είχε καταφέρει να στήσει επιχείρηση - φάντασμα, αφού εκτός από τον εαυτό της έκλεινε ραντεβού και για άλλες παράνομες νοσοκόμες. Από τις οποίες λάμβανε ποσοστά επί των αμοιβών. Σαν δηλαδή να τις χρησιμοποιούσε ως εργαζόμενές της, στέλνοντάς τες εκεί όπου η ίδια δεν είχε χρόνο να πηγαίνει. Πάντως τέτοιου είδους έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Είχε και παρελθόνΗ συγκεκριμένη νοσοκόμα λέγεται πως είχε και παρελθόν αφού είχε συλληφθεί άλλη μία φορά από αστυνομικούς. Παρ' όλα αυτά συνέχισε κανονικά το... «έργο» της βγάζοντας «μαύρο» χρήμα. Το περιστατικό όμως που είχε θορυβήσει περισσότερο και αποτελούσε επί καιρό αντικείμενο συζητήσεων στον ευρύτερο χώρο, ήταν ένα επεισόδιο σε αίθουσα δικαστηρίου, με τον πρώην σύζυγό της. Ο οποίος αρνείτο να πληρώσει μεγαλύτερη διατροφή και για το λόγο αυτό κάλεσε στη δίκη μάρτυρες που είχαν επιβεβαιώσει ότι η ίδια από την παράνομη νοσηλευτική έβγαζε ένα πολύ μεγάλο εισόδημα μηνιαίως!

Το «κόλπο» των παράνομων νοσοκόμωνΠρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Οι παράνομες νοσοκόμες πληρώνονται με «μαύρα» χρήματα και το κόλπο τους όταν κάποια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου ή και αστυνομικούς θελήσουν να τις ελέγξουν, είναι να... παριστάνουν τους συγγενείς των ασθενών. Μάλιστα πολλοί ασθενείς είναι και δασκαλεμένοι απαντώντας θετικά, πως πρόκειται για κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Όσο για τα χρήματα; Λαμβάνουν γύρω στα 40 με 50 ευρώ για κάθε βάρδια. Κατ' ουσία, περίπου ίδια είναι η τιμή και των νόμιμων νοσοκόμων, απλά σε αυτές προστίθενται και γύρω στα 30 ευρώ τα οποία παίρνει πίσω ο ασφαλισμένος από το ταμείο του.

dete.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis