Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 28/12/2021

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ *

Κοντά στα 10 κιλά ηρωίνης, ενάμιση κιλό κοκαΐνης, δύο χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από 75 κιλά κάνναβης, περισσότερα από 1.000 χάπια. Πρόκειται για τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που κατάφερε να εντοπίσει, τα τελευταία δύο χρόνια, η τοπική Ελληνική αστυνομία, βάζοντας «φρένο» στους διακινητές που δεν διστάζουν να σκορπούν το θάνατο, με την μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών να αποτελεί μια σοβαρή, μακροχρόνια και δυσθεράπευτη πληγή. Οι ένστολοι έκαναν το καθήκον τους, εντοπίζοντας και  οδηγώντας τους στην δικαιοσύνη, με βαριές κατηγορίες στις περισσότερες περιπτώσεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, η δικαιοσύνη από εκεί και πέρα αποφάσισε για τη «μοίρα» των συλληφθέντων.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και ειδικότερα οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρίσκονται σε διαρκή «μάχη» κατά των εμπόρων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Και το 2021 είναι μια χρονιά που κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, με τους ένστολους να καταφέρνουν καίρια χτυπήματα στα κυκλώματα που για να κερδίσουν χρήματα δεν διστάζουν να καταστρέφουν ανθρώπους, να αφαιρούν ζωές.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν για ακόμη μια χρονιά να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο του εντοπισμού των διακινητών ναρκωτικών ουσιών αλλά και της σύλληψης τους. Για κάθε υπόθεση εργάστηκαν σκληρά, έτσι ώστε να εντοπίσουν την πληροφορία, να την αξιοποιήσουν, να βρουν την άκρη του νήματος και να περάσουν τελικά χειροπέδες στους δράστες.

Τα «ευρήματα» της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας σε ότι αφορά τις υποθέσεις που χειρίστηκε την τελευταία διετία, η τοπική Ελληνική αστυνομία, προκύπτει ότι υπάρχει αύξηση σε ότι αφορά τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης, σκληρή και ακριβή ναρκωτική ουσία, καθώς και στις ποσότητες κάνναβης το 2021 σε σχέση με το 2020. Εντοπίστηκαν στο μεταξύ λιγότερες, αλλά μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και χαπιών, σε σύγκριση πάντα με την περυσινή χρονιά.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απασχολήσει την τοπική ΕΛ.ΑΣ. πάνω από 610 υποθέσεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα πέσουν στη «φάκα» της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αχαΐα πάνω από 700 άτομα. Μόνο το 2021 στην Αχαΐα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε περισσότερα από 340 άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών, στοιχεία που παρουσιάζονται στον πίνακα, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποθέσεων ως τον Νοέμβριο του 2021.

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας: Οι σημαντικότερες υποθέσεις του 2021

02-03-2021: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Πάτρα.

14-04-2021: Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών στην Πάτρα.

06-06-2021: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών.

30-06-2021: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών σε Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία

19-07-2021: Συνελήφθησαν δύο καλλιεργητές ναρκωτικών σε περιοχή της Πάτρας.

04-08-2021: Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Αιγιαλείας.

18-10-2021: Συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. (50 κιλά κάνναβης)

26-10-2021: Συνελήφθη άνδρας στη Δυτική Αχαΐα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

 29-10-2021: Συνελήφθησαν ακόμη τρεις άνδρες για διακίνηση ναρκωτικών στη Δυτική Αχαΐα και στην Πάτρα.

 20-11-2021: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών στη Δυτική Αχαΐα.

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας: Οι σημαντικότερες υποθέσεις του 2020

07-04-2020: Συνελήφθησαν διακινητές ηρωίνης στην Πάτρα.

09-04-2020: Συνελήφθη 46χρονος για μεταφορά ηρωίνης στον Ισθμό Κορίνθου.

01-05-2020: Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών για μεταφορά ηρωίνης.

26-05-2020: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.

08-09-2020: Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε χωριό των Καλαβρύτων.

26-09-2020: Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινό χωριό των Καλαβρύτων.

Στην «πυρά» οι ναρκωτικές ουσίες

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Αρχές φυλάσσονται σε αποθήκες μέχρι την καταστροφή τους. Οι ναρκωτικές ουσίες καταλήγουν σε καύση. Πιο συγκεκριμένα από προβλεπόμενη επιτροπή, οι ποσότητες κατασχεθέντων ναρκωτικών φυλάσσονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και καταλήγουν σε καύση και με αυτό τον τρόπο  καταστρέφονται. Αποκλειστικός τρόπος καταστροφής όλων των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών είναι η καύση, η οποία γίνεται σε κατάλληλους για το σκοπό αυτό χώρους – εγκαταστάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσία πάντα της ειδικής επιτροπής. 

Όλες οι δυνάμεις στη «μάχη» κατά των ναρκωτικών

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής  Ελλάδας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργούν συνεχείς και στοχευμένους ελέγχους, με αντικείμενο την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Πέραν των Υπηρεσιών Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών, οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε. και τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, συμμετέχουν κάθε εβδομάδα και σε συνεχή βάση στους προαναφερόμενους ελέγχους, τόσο στα αστικά κέντρα του Νομού Αχαΐας, αλλά και στα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα.

Αξίζει να αναφερθεί πώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών δίνουν τον εαυτό τους στον «ακήρυχτο πόλεμο» με τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών που σπέρνουν το θάνατο, δίνουν το είναι τους κάθε μέρα, εργάζονται πάνω στις υποθέσεις για καιρό, με μεθοδικότητα και υπομονή, απασχολούμενοι μέρα και νύχτα, είτε είναι στο ωράριο τους είτε όχι.

  • Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος”.

Πηγή:  dete.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis