Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:34 | 10/01/2015

Τους τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν τη γειτονική Ιταλία παρίσταναν οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε τουριστικό λεωφορείο στο νέο λιμάνι της Πάτρας με σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής. Ωστόσο ο έλεγχος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών τους χάλασε τα σχέδια.

Οι άνσρες της ασφάλειας κατάλαβαν ότι τα διαβατήρια ήταν πλαστά. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε μετανάστης είχε καταβάλει το ποσό των περίπου 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθησαν, χθες (8-1-2015) το βράδυ, στο Νέο Λιμένα Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 51 και 25 ετών, μια ημεδαπή ηλικίας 24 ετών και μία υπήκοος Γερμανίας ηλικίας 32 ετών, για μεταφορά, διακίνηση και διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων αλλοδαπών από τη Χώρα.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν (29) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, οι τέσσερις διακινητές μετέφεραν τους (29) υπηκόους Συρίας, οι οποίοι συνόδευαν και τέσσερα ανήλικα τέκνα τους, από τον Πειραιά στην Πάτρα με τουριστικό λεωφορείο και επιχείρησαν να τους επιβιβάσουν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Οι αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, πλαστά δελτία ταυτότητας Βουλγαρικών, Ρουμανικών και Ισπανικών Αρχών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Το λεωφορείο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και τα πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία παραδόθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, το οποίο ενεργεί την Προανάκριση".

Πηγή:thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis