Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:09 | 19/12/2014

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ταγαράς δέχθηκε ισχυρότατη κριτική από την αντιπολίτευση για το επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, που επιφέρει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς προστασίας των δασών, ακυρώνοντας αποφάσεις αναδάσωσης και αναγνωρίζοντας επίμαχους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων -ενώ και η Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) δήλωσε πως θα το καταψηφίσει.

Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίστηκε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις σε θετική κατεύθυνση -ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αξίωσε την απόσυρση του άρθρου 12, καθώς και της τροπολογίας για τη σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής Cosco, για την οποία παρατήρησε πως πρέπει να συζητηθεί σαν ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Η ΔΗΜΑΡ αξίωσε να τοποθετηθεί επί του άρθρου 12 και ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, χωρίς αυτό να συμβεί. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, δήλωσε πως στην αυριανή επί των άρθρων συζήτηση «θα πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά, μία-μία τις παραγράφους του άρθρου, ώστε να απαντήσουμε στους όποιους προβληματισμούς υπάρχουν. Δεν θεωρώ πως πρέπει να το πετάξουμε, ή να το αποσύρει ο υπουργός».

Από πλευράς του, ο Νίκος Ταγαράς, αφού εγκάλεσε την αντιπολίτευση για ανυπαρξία ουσιαστικής αντιπρότασης, πέραν της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος ή των μαζικών κατεδαφίσεων σπιτιών και εκρίζωσης γεωργικών καλλιεργειών (που ούτε όμως κι αυτές -κατά τον κ. Ταγαρά- εκφράζονται ρητά εκ μέρους της αντιπολίτευσης), δήλωσε πως θα υιοθετήσει ασυζητητί οποιαδήποτε παρατήρηση θα μπορούσε να προστεθεί στο σώμα του άρθρου, ώστε να διασφαλίσει την μη παρερμηνεία του. Ο ίδιος, επέφερε επίσης στο σώμα του νομοσχεδίου και νέες νομοτεχνικές αλλαγές, και στάθηκε ιδιαίτερα σ' αυτές που προστέθηκαν σε απάντηση ανησυχιών για ενδεχόμενη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Πλάκας.

«Ντροπή για μας, είναι αυτό που υπάρχει. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτό που υπάρχει και έχει αναδειχθεί. Δεν υπονοούμε να το συνεχίσουμε και να δώσουμε τα εφόδια στον οιονδήποτε να το παρερμηνεύσει» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Πηγή:news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis