Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 21/08/2015

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος “παίζει τα ρέστα του” .

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάρουν μέρος στις εκλογές οπότε αυτές γίνουν αυτόνομα" αναφέρει ο Πάνος Καμμένος, προαναγγέλοντας βέβαια και νέα συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε από την Μυτιλήνη οπου βρέθηκε για να επισκεφθει και στρατιωτικές μονάδες.

Γιατί “παίζει τα ρέστα του”; Το εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η υπουργική θητεία στο ΥΠΕΘΑ δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει.

Δεν μπόρεσε να υλοποιήσει βασικές δεσμεύσεις του προς τους στρατιωτικούς, όπως η καταβολή του υπολοίπου 50% στις αποδοχές από την απόφαση του ΣτΕ.

Αυτό που βέβαια θα έχει να πει στην διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας ήταν ότι αντιστάθηκε σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και στα 600 εκατομμύρια ευρώ μέσα στη διετία. Αυτές “περιορίστηκαν” στα 300 εκατομμύρια. Δεν έχει άδικο αλλά δεν νομίζουμε ότι αυτό μπορούν να το εκτιμήσουν στην καθημερινότητά τους οι στρατιωτικοί.

Επιπλέον οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν μπορούν να νοιώθουν ότι το κόμμα που ψήφισαν …αριστερίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να “καταπιούν” γεγονότα που ούτε μπορούσαν να φανταστούν. Η υπόθεση με την παραλίγο αποφυλακιση Ξηρού, ήταν μία απ΄ αυτές.

Τέλος όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και οι ΑΝΕΛ αναγκάστηκαν να αποδεχτούν ένα σκληρότατο μνημόνιο ,έχοντας εκλεγεί τον Ιανουάριο ως ένα αντιμνημονιακό μέτωπο.

Ποια είναι η “δύναμη πυρός” του Καμμένου σ΄ αυτές τις εκλογές. ΄Εχει έναν τρόπο να πείθει για τις “καλές προθέσεις” που έχει . Αλλά εδώ που έχουμε φθάσει δεν ξέρουμε πόσο δυνατό είναι αυτό για να δώσει στους ΑΝΕΛ την ώθηση που χρειάζονται για να ξαναμπούν στη Βουλή.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis