Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 19/01/2016

Ο βαθμός στον οποίο ο ISIS κάνει πλύση εγκεφάλου σε παιδιά, στο αποκαλούμενο ισλαμικό χαλιφάτο της, αποκαλύφθηκε από έναν νεαρό δραπέτη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι διοικητές του είχαν ξεκαθαρίσει ότι έπρεπε να δολοφονήσει τους γονείς του. Ο Nasir, στη δημοσιότητα δόθηκε μόνο το μικρό του όνομα, μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι ήταν ένα από τα 60 παιδιά που εκπαιδεύτηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως βομβιστές αυτοκτονίας, στο προπύργιο της εγκληματικής ομάδας και ντε φάκτο πρωτεύουσα, Ράκα.

«Οι πιο τρομακτικές στιγμές για όλους μας ήταν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών. Μας οδηγούσαν όλους μας σε υπόγεια τούνελ για να κρυφτούμε. Μας έλεγαν ότι οι Αμερικανοί, είναι άπιστοι και θέλουν να μας σκοτώσουν αλλά οι μαχητές μας αγαπούν. Μας προσέχουν καλύτερα και από τους γονείς μας», λέει χαρακτηριστικά ο Nasir.

«Όταν μας εκπαίδευαν, μας έλεγαν ότι οι γονείς μας είναι άπιστοι και γι αυτό η πρώτη μας αποστολή θα ήταν να τους δολοφονήσουμε», προσθέτει. Ο Nasir, ο οποίος αναγκάστηκε να εμφανιστεί σε ένα από τα αποκρουστικά προπαγανδιστικά βίντεο του ΙSIS- δήλωσε ότι ακόμα και τα νεότερα αγόρια δεν είχαν το δικαίωμα να κλαίνε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους ως βομβιστές αυτοκτονίας. Για καλή του τύχη, ο Nasir κατάφερε και δραπέτευσε από τον ασφυκτικό έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και βρήκε καταφύγιο σε στρατόπεδο προσφύγων όπου και επανενώθηκε με την οικογένειά του. «Όταν δραπέτευσα και είδα τη μητέρα μου ξανά, ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα», λέει ο 12χρονος.

cdf2

 

 

 

 

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis