Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:06 | 26/11/2014

 

Την «παράλογη» υποχρέωση των αποστράτων ΕΜΘ που δεν έχουν κράτηση 1% υπερ ΕΑΑΣ να υποβάλλουν κάθε χρόνο τα δικαιολογητικά τους για έκδοση Δελτίου Ταυτότητας Αποστράτου προαιρετικού μέλους, και να περιμένουν 3-4 μήνες μέχρι να πάρουν το νέο δελτίο του καταγγέλλει με επιστολή του ΠΣΑΕΜΘ στέλνοντας επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως κάνει γνωστό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ) σύμφωνα με επιστολή που αποστέλλει στην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γεννηματά, απόστρατοι με βαθμούς Αρχιλοχία ε.α και Επιλοχία ε.α που έχουν αποστρατευτεί με αίτηση τους η έχουν αποστρατευτεί για λόγους υγείας και λαμβάνουν σύνταξη στρατιωτικού από το ΓΛΚ και Μέρισμα από το ΜΤΣ, αλλά δεν τους γίνεται κράτηση υπέρ ΕΑΑΣ από το μέρισμα, και δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται ως προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΣ, να μην δύνανται να έχουν ταυτότητα αποστράτου, και να μην μπορούν να εισέλθουν σε στρατιωτικά καταστήματα, πρατήρια, λέσχες κ.λ.π..

Με την επιστολή του ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι η υφισταμένη νομοθεσία και οι οδηγίες της ΕΑΑΣ προς τα Παραρτήματά της, είναι ότι εγγράφονται στην ΕΑΑΣ από τους προελεύσεως ΕΜΘ, όσοι πριν αποστρατευτούν έφεραν το βαθμό του Ανθυπασπιστή σαν τακτικά μέλη και σαν προαιρετικά όσοι έλαβαν τον βαθμό του Ανθ/στή με την ΕΔΥΑΘΑ αποστρατείας τους.

Επίσης ο ΠΣΑΕΜΘ κάνει γνωστό με την επιστολή του του στην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γεννηματά ότι ΕΜΘ Ανθ/στές ε.α που έκαναν αίτηση για δελτίο αποστράτου στην ΕΑΑΣ προαιρετικού μέλους, με την καταβολή ετήσιας συνδρομής 20 ευρώ, παρέλαβαν τα δελτία ταυτότητας αποστράτου από την ΕΑΑΣ με κόκκινη σφραγίδα στο πίσω μέρος με την φράση «ισχύει μέχρι την……» με συνέπεια κάθε έτος ο συνάδελφος να πρέπει να υποβάλλει εκ νέου δικαιολογητικά στην ΕΑΑΣ ,εκ νέου φωτογραφίες ,με την σχετική οικονομική του επιβάρυνση και με εκ νέου χρόνο αναμονής 3- 4 μηνών για την έκδοση της νέας ταυτότητας.

Ο Σύλλογος με την επιστολή του ζητά από το υπουργείο να μάθει εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι απόστρατοι Υπ/ξκοι που λαμβάνουν στρατιωτική σύνταξη από το ΓΛΚ και μερίσματα από το ΜΤΣ, να μπορούν με αίτηση τους να εγγράφονται στην ΕΑΑΣ ως προαιρετικά μέλη της ,όπως επίσης αν θα πρωοθηθεί ρύθμιση ώστε τα προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΣ, τα οποία λαμβάνουν μέρισμα από το ΜΤΣ ,να αιτούνται με υπεύθυνη δήλωση τους την παρακράτηση του προβλεπόμενου ποσοστού 1% υπέρ ΕΑΑΣ από τα μερίσματα του ΜΤΣ που λαμβάνουν , όπως ισχύει και για Αξιωματικούς τ. Χωροφυλακής - ΕΛ.ΑΣ. που δεν τους γίνεται κράτηση υπέρ ΕΑΑΣ από το ΜΤΣ

www.dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis