Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 12/05/2015
Από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται η διαδικασία για την επιλογή των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που θα συνδράμουν στην εφετινή αντιπυρική περίοδο.
 
Το αποτέλεσμα είναι ουδείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της τελικής επιλογής και έτσι σταματήσει η αγωνία δεκάδων πυροσβεστών που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, αρκετοί εκ των οποίων δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την παράταση. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών σημείωναν ότι «είμαστε σε αναμονή και η ενημέρωση που έχουμε και εμείς είναι ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».
Παράταση στην αγωνία για τους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης ανέφερε ότι «η διαδικασία πρόσληψης πενταετούς των 232 επιλαχόντων του Πυροσβεστικού βρίσκεται στο τελικό στάδιο, όπως και των 34 μονίμων πυροσβεστών». Μια κουβέντα που ακούγεται ωστόσο από τα τέλη Απριλίου.
 
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν την καθυστέρηση σε συζητήσεις και διευκρινίσεις μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του αρχηγείου της Πυροσβεστικής και του υπουργείου.  
 
Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για διασταύρωση στοιχείων και μετά ακολουθεί η προβλεπόμενη εκπαίδευση τους στις Σχολές του ΠΣ. Σημειώνουν ότι στόχος είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες και στην κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου να είναι σε θέση να συνδράμουν σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis