Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 17/12/2014

Γλυφάδα 17/12/2014                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωσή μας, σήμερα 17/12/2014 με αφορμή την επιφυλακή της 06/12/2014 απέστειλε το κάτωθι έγγραφο  στο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο:

Κύριε γενικέ,

Με αφορμή την επιφυλακή της 06/12/2014, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις Διευθύνσεις  Νοτιοανατολικής Αττικής και Αερολιμένα, οι Αστυνομικοί που την 07/12/14 εργάζονταν πρωί, δηλαδή 06:00 ή 06:30 αντίστοιχα, απεχώρησαν την 01:40 της ιδίας μετά τη λήξη της επιφυλακής.

Παρακαλούμε, όπως ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε σε μελλοντικές παρόμοιες περιπτώσεις επιφυλακών, οι δυνάμεις που εργάζονται την επομένη πρωινή να αποδεσμεύονται σε χρόνο τέτοιο έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η ανάπαυσή τους, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία την επόμενη το πρωί.

Εξάλλου έχει διαπιστωθεί ότι ακόμα και σε εκτεταμένα επεισόδια, η χρησιμοποίηση των στατικών δυνάμεων δυσχεραίνει το έργο των διμοιριών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που καλούνται σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός από το να επιχειρούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έκτροπα και τους βανδαλισμούς, να προστατέψουν και τους Αστυνομικούς που δε φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και αν φέρουν, δεν  έχουν την ανάλογη εμπειρία και εκπαίδευση.

Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης των Αστυνομικών που εργάζονται την επόμενη ημέρα πρωί, μετά την  23:00 ώρα, αμέσως αμέσως καθίσταται  αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών που αυτοί  ανήκουν την επόμενη πρωινή.

Έχοντας υπόψιν μας, ότι γνωρίζετε πολύ καλά τα επιχειρησιακά θέματα της Αστυνομίας, παρακαλούμε όπως προβείτε στις ενέργειες και διαταγές εκείνες που θα εξαλείψουν παρόμοιες καταστάσεις που εξαντλούν τον εργαζόμενο Αστυνομικό αλλά και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis