Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:02 | 28/03/2022

Προκλητική» χαρακτήρισαν τη στρατιωτική παρέλαση στη Σάμο για την 25η Μαρτίου φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει διεθνείς συνθήκες.

Η yenisafak.com αναφέρει ότι η «ελληνική διοίκηση συνεχίζει να αναπτύσσει και να εξοπλίζει στρατιώτες στα νησιά που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς» ενώ κάνει λόγο για πρόκληση στη Σάμο, όπου «ελληνικές μονάδες καταδρομών που αναπτύχθηκαν στο νησί πραγματοποίησαν στρατιωτική παρέλαση».

«Η Ελλάδα έκανε πάλι ένα βήμα για να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο»

Στο ίδιο μήκος κύματος και το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, που αναφέρει ότι «παρά τις θετικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας, η Ελλάδα έκανε και πάλι ένα βήμα για να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο. Στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, η οποία απαγορεύεται να είναι οπλισμένη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε επίσης ότι τα ελληνικά άρματα μάχης έχουν τη δύναμη να χτυπούν τουρκικά άρματα μάχης από απόσταση 6 χιλιομέτρων».

Δείτε το βίντεο από το A Haber:

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis