Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:15 | 01/01/2015

 

Σήμερα 31/12/2014 το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής πιστό στις αρχές του για την  διεκδίκηση του αυτονόητου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή της νεοσύστατης Δ/νσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Α/Δ΄  Κο ΨΩΜΑ Γεώργιο.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε από τον πρόεδρο της ένωσης ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ  Γεώργιο, η αναγκαιότητα της παραμονής Των πυροτεχνουργών στης ΕΛ.ΑΣ πλησίον του κέντρου της Αθήνας προκειμένου να καθίσταται δυνατή η άμεση επέμβαση τους κάθε φορά που  αυτό κρίνεται απαραίτητο. Άλλωστε σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 90% των βομβιστικών επιθέσεων έχουν σημειωθεί  στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης επισημάνθηκε το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για ίδρυση σύγχρονης λέσχης εστίασης των αστυνομικών που υπηρετούν αλλά και θα επανδρώσουν την νέα αυτή Διεύθυνση, η οποία θα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό συναδέλφων που υπηρετούν ή διαμένουν στα όρια της πρώην Β΄ Υποδ/νσης Ν/Α Αττικής, καθώς και η δημιουργία πρότυπου σκοπευτηρίου για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού.

Ο Αντιπρόεδρος της ένωσης ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Θωμάς αφού εξέθεσε  τα επιχειρήματα για την παραμονή των πυροτεχνουργών στο Ελληνικό, μετέφερε στον κο Διευθυντή τα έντονα παράπονα των υπηρετούντων στο ΤΕΕΜ διότι δεν έγινε απολύτως καμία επαφή μαζί τους, προκειμένου να λάβει γνώση και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία της υπηρεσίας καθώς και για τις ιδιαιτερότητες, εξαιτίας του ευαίσθητου αντικειμένου το οποίο  αυτοί διαχειρίζονται.

Ο Διευθυντής κος ΨΩΜΑΣ Γεώργιος, τόνισε ότι η υπηρεσία στην οποία προΐσταται είναι αυτοτελής Διεύθυνση που ανήκει απευθείας στον υπαρχηγό του σώματος. Επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ παρέχουν τεράστιες δυνατότητες για την δημιουργία αξιοπρεπούς ευρωπαϊκού πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου, στο οποίο θα παρέχεται εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών.

Για την λέσχη εστίασης,  τόνισε ότι θα δημιουργηθεί από το ΚΕΜΕΑ πολυτελές εστιατόριο στο οποίο θα σιτίζονται οι Έλληνες αστυνομικοί, καθώς επίσης θα λειτουργήσει και   σύγχρονο σκοπευτήριο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού.

Όσο αφορά την μεταστέγαση του ΤΕΕΜ. δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να εκτελεί αποφάσεις και διαταγές του Αρχηγείου προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς επιπλοκές η νέα Δ/νση. Επισήμανε  επίσης ότι είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον διοικητή του ΤΕΕΜ προκειμένου να καταγράψει αλλά και να θεραπεύσει τυχόν θέματα που δημιουργούνται εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων της υπηρεσίας αυτής.

Εμείς φρονούμε ότι το επιχείρημα της άμεσης επέμβασης που προτάσσουν οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις από το κέντρο της Αθήνας,  είναι εντελώς βάσιμο και αδιαπραγμάτευτο και ελπίζουμε ότι τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία θα το λάβουν σοβαρά υπόψη.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του πρώην σκοπευτηρίου που για αρκετό καιρό έμειναν ανεκμετάλλευτες στο έλεος της εγκατάλειψης, θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν ώστε να αποκτήσει επιτέλους η ΕΛ.ΑΣ. πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Signature
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis