Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 19/11/2021

Στο Defence and Cyber Security Forum της Αμερικανικής Κεντρικής Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Ένωσης (American-Central European Business Association - ACEBA) παραβρέθηκε χθες, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το Forum διοργανώθηκε από την ACEBA με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολύπλοκο περιβάλλον στο οποίο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν την αποστολή τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ήδη υφιστάμενων στρατιωτικών διμερών και πολυμερών σχέσεων και στην καθιέρωση νέων, με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Τόνισε, δε, τη σημαντική ενίσχυση των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας τους, στην αξία της διατήρησης της δυναμικής της και στη δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την επόμενη δεκαπενταετία και τη σημασία της συμμετοχής της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε αυτό.

Στο Forum παραβρέθηκαν, επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο προέδρος της ACEBA, James Burchfield, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), Αναστάσιος Ροζολής, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι καλεσμένοι.

Ι.Ι.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis