Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 25/12/2021

Με το νέο έτος να πλησιάζει, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εργάζεται ήδη για τη νέα αμυντική του στρατηγική, για την οποία μίλησε αξιωματούχος του Πενταγώνου, προσφέροντας μια πρώτη «εικόνα» για την Στρατηγική Εθνικής Άμυνας που θα «καθοδηγεί» τον αμερικανικό στρατό.

Η πρώτη και κύρια πρόκληση στην οποία θα επικεντρωθεί η νέα Στρατηγική Εθνικής Άμυνας είναι η Κίνα. Ωστόσο, ως παγκόσμια δύναμη, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να συνεργαστεί με συμμάχους και εταίρους για να αντιμετωπίσει άλλες προκλήσεις, οι οποίες μπορεί να μετατοπίζονται αλλά δεν εξαφανίζονται, σύμφωνα με την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, υπεύθυνη για πολιτικές υποθέσεις, Μάρα Κάρλιν.

Η «ολοκληρωμένη άμυνα» είναι η νέα μέθοδος που θα χαρακτηρίζει τη νέα στρατηγική του Πενταγώνου. «Η ιδέα της ολοκληρωμένης αποτροπής σημαίνει ότι ενσωματωνόμαστε σε όλες τους τομείς και τις προκλήσεις. Ποιόν ρόλο παίζει ο κυβερνοχώρος και ο κυβερνοπόλεμος στις απειλές; Δεν θα σκεφτόμαστε παραδοσιακά για τον αέρα, τη θάλασσα και το έδαφος. Πώς ενσωματωνόμαστε σε τομείς; Όταν βλέπουμε μια πρόκληση, πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε τον στρατό με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να ταιριάζει στον σκοπό; Σκεφτόμαστε τη διπλωματία, και όντως πρωτοστατούμε στη διπλωματία. Σημαίνει επίσης ενσωμάτωση μεταξύ συμμάχων και εταίρων», πρόσθεσε η υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι στόχοι της νέας εθνικής στρατηγικής των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επίσης θα εργαστεί «πιο σκληρά» για τον σχεδιασμό πυρηνικής και πυραυλικής άμυνας. Σύμφωνα με το Γραφείο του Υπουργού Άμυνας , η Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας παρέχει προτάσεις σχετικά με τις προτεινόμενες εφαρμογές για την επίτευξη των στόχων ασφαλείας των ΗΠΑ. Τον Μάρτιο, η ενδιάμεση Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του  2021 που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τόνισε τρεις «ακρογωνιαίους λίθους» της αμερικανικής στρατηγικής. Ποιές είναι αυτές ;

Πρώτον, η υπεράσπιση αυτών που κάνουν τις ΗΠΑ ισχυρές, δηλαδή τον λαό, την οικονομία, την άμυνα και τη δημοκρατία. Δεύτερον, η προώθηση μιας «ευνοϊκής κατανομής ισχύος» προκειμένου να αποτρέψει και να σταματήσει αντιπάλους, όπως η Κίνα και η Ρωσία, από το να απειλούν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους μέσω συγκρούσεων, όπως στη Νότια Σινική Θάλασσα. Τρίτον, η διατήρηση ενός σταθερού διεθνούς συστήματος που εξαρτάται από τις δημοκρατικές συμμαχίες, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου.

onalert.gr με πληροφορίες από: 19FortyFive / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis