Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:37 | 09/01/2015

 

Σύσκεψη υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό  κ. Α. Νταβούτογλου και  την συμμετοχή του  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ  με βασικό θέμα τις Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Άγκυρα  και παρόλο που δεν έγινε  καμιά  ενημέρωση ή διαρροή μέχρι στιγμής, η προβολή από την κρατική τηλεόραση ήταν ευρεία. 

 Οι μόνες ''ουσιαστικές'' αναφορές από την TV ήταν ότι αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τις Ειδικές Δυνάμεις,  ότι συζητήθηκε  το θέμα της προστασίας των τουρκικών διπλωματικών αποστολών σε κρίσιμες περιοχές στο εξωτερικό και η ανάληψη του συγκεκριμένου καθήκοντος από την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. 

Επίσης αναφέρθηκε ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα σύνορα - χωρίς να προσδιορίζονται ποια- και οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία και στο εξωτερικό.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η σύνθεση της συσκέψεως που έγινε  στο κεντρικό κτίριο του Γενικού Επιτελείου : Πέραν των προαναφερθέντων συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, ο Β’ υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Κεμάλ Μαντένογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο επικεφαλής της MİT κ. Χακάν Φιντάν, ο  υποστράτηγος διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων  Ζεκαί Ακσακαλλί και ο γενικός γραμματέας της Πρωθυπουργίας κ. Αλί Σαρίκαγια.

Μέτα το τέλος της σύσκεψης δεν έγινε καμία ανακοίνωση. 

Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι η σύσκεψη θα γινόταν  στο κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Πρωθυπουργίας, δίχως φυσικά παρουσία δημοσιογράφων.Στην δεύτερη μετάδοση το όνομα - όχι η συμμετοχή - του διοικητή Ειδικών Δυνάμεων είχε απαλειφθεί. 
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι παρόλο που δεν αποκλείεται ένα από τα θέματα της σύσκεψης να ήταν η αναβάθμιση της ασφάλειας κάποιων διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στο εξωτερικό με την ενίσχυσή τους από κομάντο, η σύνθεση φαίνεται να υπερβαίνει το θέμα αυτό- θα μπορούσε δηλαδή να αντιμετωπιστεί σε κατώτερο επίπεδο.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis