Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:37 | 14/11/2021

Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

"Αγαπητό policenet, οι νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για το Βαθμολόγιο των Αστυνομικών είναι γεγονός.

Το συγκεκριμένο γεγονός τόσο εγώ όσο και η πλειοψηφία των συναδέλφων το υποδεχθήκαμε με χαρά και με μία κρυφή ελπίδα  ότι θα βοηθήσει κάνοντας την αστυνομία περισσότερο λειτουργική.

Αρκετές ημέρες μετά, ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς προβλέπουν αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η αίσθηση όλων είναι ότι πράγματι οδηγούν σε κάποιες μικρές μισθολογικές αυξήσεις. Η εν λόγω εξέλιξη είναι σίγουρα θετική, όμως ας μην γελιόμαστε, αφορούν   συγκεκριμένο αριθμό αστυνομικών.

Κάθε μισθολογική κατάκτηση (ανεξαρτήτως μεγέθους) είναι σημαντική και πρέπει να θεωρείται επιτυχία. Αυτό το δεχόμαστε όλοι. Ωστόσο, αναρωτιέμαι,  για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος τη θυσιάσαμε;

Υπάρχουν συνάδελφοι που επισημαίνουν ότι σε λίγο στις  Αστυνομικές Υπηρεσίες το μισό προσωπικό (ίσως και παραπάνω) θα φέρει βαθμό Αξιωματικού. Αν καταλήξουμε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ποιες θα είναι οι μελλοντικές «παρενέργειες» …?

Η διακριτότητα των ρόλων και θα θεμέλιά της ιεραρχίας θα ενισχυθούν από αυτό το βαθμολόγιο?

Μήπως μακροπρόθεσμα τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι περισσότερα από τα οφέλη?

Για να αποφευχθούν τέτοιες παρενέργειες  δεν θα έπρεπε να διεκδικήσουμε λύσεις που να αποσυνδέουν τις (επιθυμητές από όλους) μισθολογικές προαγωγές από τις βαθμολογικές?

Στο παρελθόν χάθηκε ήδη μία «χρυσή» ευκαιρία με την Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., μήπως τωρα συμβαίνει το ίδιο και με το Βαθμολόγιο …

Μακάρι οι πιο ανήσυχοι να διαψευσθούμε …"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis