Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 13/08/2015

Μετά από εφτά μήνες «σκληρής διαπραγμάτευσης», η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα με τη μορφή του κατεπείγοντος το τρίτο κατά σειράν Μνημόνιο με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

Δηλαδή, αντί να καταργήσουν με ένα άρθρο και ένα νόμο όπως διατείνονταν τα προηγούμενα Μνημόνια, μας έφεραν προ τετελεσμένων με ένα νέο επαχθέστερο των προηγουμένων, το οποίο είτε περιλαμβάνει είτε προαναγγέλλει νέες δυσμενείς εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών.

Πρόκειται για Μνημόνιο λαιμητόμο, που δίνει τη χαριστική βολή σε ότι απέμεινε από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα. Ειδικότερα από 1/9/2015 οριστικοποιεί την υπαγωγή του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις και υποσχέσεις τόσο τις προεκλογικές όσο και μετεκλογικές των σημερινών κυβερνώντων.

Υπενθυμίζουμε, απλά, τη θέση του σημερινού Πρωθυπουργού, όταν είχε συναντηθεί με τις Ομοσπονδίες μας ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις 6/8/2014, ότι «το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, διότι δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις.

Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων. Ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Επίσης, υπό την επίκληση του εξορθολογισμού των δαπανών καταργεί επί της ουσίας την εκτός έδρας αποζημίωση για υπηρεσιακές μετακινήσεις, αποσπάσεις - μεταθέσεις κλπ, ενώ προβλέπει και περαιτέρω μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αντί της αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις γνωστές αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσουν άμεσα με την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό, παραπέμπει σε μελλοντικές ρυθμίσεις οι οποίες θα εξειδικευτούν τον προσεχή Οκτώβριο και αναμένεται να είναι το ίδιο δυσμενείς με τις ήδη θεσμοθετημένες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες, όχι μόνο δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αλλά μετατράπηκαν σε μνημονιακότεροι των μνημονιακών!!!

Ως εκ τούτου, καλούμε τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και αρχόμενοι στο ύψος των περιστάσεων να αποτρέψουν την ψήφιση των νέων βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων.

Για μας, ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος, αρχής γενομένης από τα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, όπου σας καλούμε να δώσετε δυναμικό, αγωνιστικό ΠΑΡΩΝ, στέλνοντας παντού ηχηρά μηνύματα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟ

 

2014 poaxia no ypografes
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis