Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:27 | 23/02/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο Policenet.gr από αναγνώστη μας - αστυνομικό:

Αγαπητό Policenet , ακόμα μία φορά μετράμε μέρες περιμένοντας να μπει στους λογαριασμούς μας ο μισθός του μήνα.

Στην Υπηρεσία μου σχεδόν όλοι ρωτούν με την ίδια αγωνία … Ποια μέρα πληρωνόμαστε …? Αδημονούν να μάθουν ακόμα και την ακριβή ώρα καταβολής της μισθοδοσίας …

Ο λόγος …?

Έχουν ξεμείνει ΤΕΛΕΙΩΣ !  

Για πολλούς συναδέλφους μου (μεταξύ αυτών κι εγώ), τα χρήματα που έχουν στην τσέπη τους εδώ και αρκετές ημέρες είναι μονοψήφιος αριθμός….

Θα μου πείτε, ότι στην ακριβώς ίδια θέση είναι εκατομμύρια εργαζόμενοι πολλών κλάδων. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν πρωτοτυπούμε …

Ελπίζοντας να αλλάξει προς το καλύτερο για όλους η κατάσταση, δεν μπορώ παρα να αναρωτιέμαι … Εως πότε θα ζούμε έτσι?

Ο σημερνός μάχιμος αστυνομικός, δουλεύει το λιγότερο 6 ημέρες την εβδομάδα.

Εργάζεται πάμπολες  νύχτες μέσα στον μήνα.

Ωστόσο και πάλι ο μισθός είναι αδύνατον να φθάσει σε ικανοποιητικά επιπεδα και λαμβάνοντας υπόψη την ακρίβεια της εποχής νομίζω ότι πλέον τίθεται κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης.

Ασφαλώς την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζουν και  απασχολούμενοι άλλων επαγγελμάτων. Όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να ληφθούν κάποτε υπόψη.

Ένας αστυνομικός σήμερα, συνήθως δεν υπηρετεί στον τόπο του, οπότε είναι υποχρεωμένος να ενοικιάζει σπίτι με δικά του έξοδα.

Επίσης, η νομοθεσία δεν επιτρέπει στον αστυνομικό να κάνει μία  δεύτερη δουλειά.

Τέλος η πλειοψηφία των συναδέλφων καλούνται να υποστηρίξουν την ακρίβεια των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σχεδόν κανείς μας δεν προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Ίσα, ίσα που κάποιοι στέλνουν κιολας χρήματα σε συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν αναγκη.

Μα πείτε μου σας παρακαλώ, πως γίνεται να ζήσεις έτσι ? Ότι κουμάντα και να κάνεις, υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια?

Νομίζω ότι ήρθε  η ώρα οι συνδικαλιστές μας και όλοι όσοι βρίσκονται σε κάποιο βήμα με δυνατότητα να πάρουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, να αναδείξουν το θέμα σωστά.

Και κλείνω, διευκρινίζοντας για να μην παρεξηγηθώ ...

Κανείς δεν περιμένει να γίνουμε πλούσιοι, κανεις δεν περιμένει πολυτέλιες, κανεις δεν περιμένει να ευνοηθούμε εμείς εναντι άλλων εργαζομένων.

Το μόνο που περιμένουμε είναι λίγη αξιοπρέπεια όπως να σου φθάνουν τα χρήματα για τις βασικές σου ανάγκες ή λιγη λογική, όπως το να σου επιπρέπει ο Κανονισμός να κάνεις μία δεύτερη  εργασία που θα σου εξασφαλίσει κάποια μικρή οικονομική ανάσα...

 

 


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis