Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 29/11/2014

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το Επιμελητηριο Αχαΐας για την επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξηςς και προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελήτηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας μαζί με τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδας Γιώργο Ρώρο και Γιώργο Κεπενό καθώς και πολλά μέλη των ΔΣ των φορέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου: "Έγινε σύντομη αλλά ουσιαστική παρουσίαση των αγωνιωδών αιτημάτων της Αχαΐας για περισσότερη ασφάλεια, πάταξη του παραεμπορίου, τη στελέχωση και υποστήριξη των αστυνομικών τμημάτων και τη συντήρηση των οχημάτων της αστυνομίας, την αδήριτη ανάγκη φραγμού στις κλοπές χαλκού και μετάλλων απο εγκαταστασεις παραγωγικών επιχειρήσεων, την ανάγκη εποπτείας της αγοράς χρυσού."

19.19: Το θέμα της αντιμετώπισης του παρεμπορίου έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μαρλαφέκας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να σταματήσει η αιμορραγία της τοπικής οικονομίας.

Ακόμη και τα τρία ευρώ που φεύγουν από την τοπική αγορά είναι ένα ακόμη πλήγμα στην χειμαζόμενη οικονομία, ήταν το πνεύμα της τοποθέτησης του κ. Μαρλαφέκα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι η Πάτρα πληρώνουν ακόμη τις πληγές της αποβιομηχάνησης, ενώ στερείται βασικών υποδομών που θα μπορούσαν να ωθήσουν την ανταγωνιστικότητα της περιοχής, όπως το φυσικό αέριο και ο σιδηρόδρομος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαρλαφέκας ζήτησε από τον κ. Κικίλια να θέσει τα θέματά αυτά στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, ο οποίος εστίασε στο θέμα του παρεμπορίου, αλλά και στο ζήτημα της λειτουργίας των ανταλλακτηρίων χρυσού.

Οι Έλληνες τώρα χάνουν και τα τιμαλφή τους, που κάποιοι αετονύχηδες τα παίρνουν και τα βγάζουν στο εξωτερικό, σημείωσε ο κ. Ρώρος.

Από την πλευρά του ο κ. Κεπενός από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, αφού συμφώνησε με τα όσα ειπώθηκαν, πρότεινε στον Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενοι επιχειρηματίες να αναλάβουν να καλύπτουν τις ανάγκες επισκευές των οχημάτων της Αστυνομίας, ώστε οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. να επιτελούν καλύτερα την αποστολή τους.

 

 

 

 
Πηγή:thebest.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis