Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 01/11/2017

Χωρίς να μπορεί να το πει με ασφάλεια, μιας και οι αστάθμητοι παράγοντες στην περίπτωση του προσφυγικού – μεταναστευτικού είναι πολλοί,  έχοντας όμως τη γνώση των στατιστικών δεδομένων - πέρσι, από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και έπειτα και φέτος από το Γενάρη μέχρι και τον Οκτώβρη- η Υπολιμενάρχης Χίου, Ειρήνη Αργύρη εκτιμά ότι, εκτός απροόπτου, η φετινή χρονιά θα κλείσει σε αντίστοιχες με τις περσινές αφίξεις.

[custom:google-ads]

«Πέρσι από την συμφωνία και μετά είχαμε 7.000 άτομα, φέτος μέχρι στιγμής είμαστε στους 5.533», ανέφερε σε δηλώσεις της η υπολιμενάρχης, σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφει, τα οποία αποτελούν – όπως είπε- εργαλείο για την οργάνωση της δράσης τους, αφού δείχνουν, μεταξύ άλλων, που και πότε έχουν τις μεγαλύτερες ροές, ποιες ώρες κ.λ.π.

Και πέρσι και φέτος οι πιο χαλαροί μήνες σε αφίξεις ήταν οι καλοκαιρινοί, Ιούνιος και Ιούλιος, ενώ ο φετινός Οκτώβρης ήταν απροσδόκητα εκείνος με τις μεγαλύτερες ροές. Όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία των αφιχθέντων οι Σύροι και φέτος παραμένουν οι περισσότεροι, σε ποσοστό 43%, κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο από πέρσι, και ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Ιρακινοί, ενώ πέρσι (μετά τη συμφωνία) στη δεύτερη θέση ήταν οι Αφγανοί και Αφρικανοί.

Τελευταία, σημείωσε η κα Αργύρη, επιχειρούν την καταγραφή δεδομένων για τις ηλικίες και το φύλο προσφύγων – μεταναστών. Για παράδειγμα, είπε, τον Οκτώβρη ήρθαν κυρίως παιδιά, άνδρες και το μικρότερο ποσοστό το έχουν οι γυναίκες.

 

 

 www.alithia.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis