Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 08/02/2019

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 πρωινές ώρες αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο, τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο και τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο είχε συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

[custom:google-ads]

Η αντιπροσωπεία μας κατέθεσε σειρά θεμάτων που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στην Αχαΐα. Ειδικότερα έγινε αναφορά στις εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας στην περιοχή της μικρής περιμετρικής Πατρών, όπου όπως ενημερωθήκαμε από τον κ.Αρχηγό ο σχετικός φάκελος μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες εκ μέρους του Αρχηγείου έχει αποσταλεί ήδη στον Δήμο Πατρέων, από τον οποίο αναμένεται η παραχώρηση του οικοπέδου ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται. Στην συνέχεια αναφερθήκαμε στην ανάγκη ίδρυσης Αστυνομικού Ιατρείου στην πόλη της Πάτρας από το οποίο θα εξυπηρετούνται οι Αστυνομικοί της ευρύτερης περιοχής. Στο θέμα αυτό λάβαμε την δέσμευση του κ. Αρχηγού ότι αφού όπως μας ενημέρωσε εμπίπτει στις αρμοδιότητες του θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ίδρυση του, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή η οποία αποτελεί και χρόνιο αίτημα της Ένωσής μας. Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση μας ήταν η κατασκευή υπηρεσιακού πρατηρίου καυσίμων στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας στην περιοχή του Ρίου το οποίο θα εξυπηρετεί το σύνολο των υπηρεσιών της περιοχής με παράλληλη διακοπή του εφοδιασμού των οχημάτων από το Κ.Ε.ΤΧ. Πατρών. Στο θέμα αυτό ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη των διαδικασιών καθώς και για το ότι εντός των επόμενων μηνών βούληση του κ.Αρχηγού είναι η ολοκλήρωση του και η έναρξη της λειτουργίας του.
 
Από την αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, κατόπιν, έγινε αναφορά στα δεκάδες πάρεργα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό όπως η επίδοση χιλιάδων δικογράφων ανά υπηρεσία προτείνοντας σε κεντρικό επίπεδο την ψηφιακή επίδοση τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι μεταγωγές κρατουμένων του καταστήματος κράτησης Πατρών από και προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα και πως αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην αποδέσμευση συναδέλφων οι οποίοι θα συνδράμουν την καθημερινή αστυνόμευση της περιοχής. Ένα ακόμα θέμα που θέσαμε ήταν οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και τα κρατητήρια του Αστυνομικού μεγάρου της Πάτρας αλλά και προβλήματα που παρουσιάζονται στους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ζητώντας παράλληλα την έναρξη διαλόγου για τρόπους επίλυσης του θέματος.  Ο κ.Αρχηγός κατανόησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί καθώς έχοντας υπηρετήσει εδώ γνωρίζει την επικρατούσα κατάσταση.
 
Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το σοβαρό θέμα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αχαΐας όπου ζητήσαμε και λάβαμε δέσμευση για ενίσχυση των υπηρεσιών της περιοχής με ειδικού τύπου οχήματα για το Τμήμα Μεταγωγών , και διάφορα ατομικά είδη όπως υπηρεσιακά μπουφάν κ.α. Παράλληλα αιτηθήκαμε την οικονομική ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας ώστε να καλυφθούν ανάγκες συντήρησης και καθαρισμού οχημάτων, αντικατάστασης ελαστικών, καθαρισμού κτηριακών εγκαταστάσεων κ.α. αφού βέβαια αναφέρθηκαν αναλυτικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τον πλήρως απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων.
 
Τέλος εκφράσαμε την ικανοποίηση μας τόσο για την ενίσχυση που λάβαμε και κατά τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις, συνυπολογίζοντας και τις συνθήκες της περιόδου, από το Αρχηγείο, την θετική εξέλιξη με την παροχή 2.000.000 ευρώ για την αγορά οχημάτων και εξοπλισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ, την διακοπή των συνεχών μετακινήσεων Αστυνομικών δυνάμεων από την Αχαΐα προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, θέματα για τα οποία τόσο η Ένωση μας, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων - ΠΟΑΣΥ έκανε συνεχείς παρεμβάσεις καταφέρνοντας η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αφουγκραστεί το πρόβλημα και να δώσει λύση στο θέμα.

Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση με κύριο σκοπό τον πλήρη εξωραϊσμό των συνθηκών εργασίας των Συναδέλφων μας αλλά και την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας προς τον Πολίτη της Αχαΐας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis