Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 23/04/2022
Η Φιλαδέλφεια φαίνεται να αφήνει σιγά σιγά στην άκρη έναν νέο νόμο που απαιτούσε από νέους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ζουν στην πόλη για τουλάχιστον ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος Τζιμ Κέννεϊ.
 
Τον Ιούνιο του 2020, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε νομοθεσία που όριζε στη Φιλαδέλφεια να προσλαμβάνει μόνο άτομα - συμπεριλαμβανομένων επίδοξων αστυνομικών - που έχουν ζήσει στην πόλη για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από το διορισμό εργασίας τους.
 
 
Ο συγκεκριμένος νόμος δεν ήταν στην ουσία παρά ένα από τα πολλά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας που ενέκρινε το συμβούλιο μετά τις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ εκείνο το έτος.
 
Ενώ το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 16 προς 1, ο δήμαρχος Kenney εκείνη την εποχή εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, πιστεύοντας ότι ο περιορισμός των αιτούντων μόνο στους κατοίκους της πόλης θα επηρέαζε αρνητικά την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων στο αστυνομικό τμήμα αλλά και σε άλλα γραφεία της πόλης. 
 
Ο Kenney επανέλαβε την αποδοκιμασία του για το νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα, όταν δήλωσε ότι βλάπτει το αστυνομικό σώμα.
 
«Βασικά είναι σαν να λες ότι μπορείς να παίξεις για τους Phillies μόνο αν έχεις μεγαλώσει στη Φιλαδέλφεια», είπε ο Kenney.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis