Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:49 | 21/12/2014

Ποια είναι τα “σημάδια” στον χώρο της άμυνας που “δείχνουν” ότι οι εκλογές είναι μάλλον αναπόφευκτες;

•Η “κινητικότητα” του ίδιου του ΥΕΘΑ ο οποίος τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά από την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων με περιεχόμενο πρωτίστως πολιτικό. Ο Νίκος Δένδιας ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στην πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια της Β΄Αθηνών και δεν του αρκεί μια “απλή” εκλογή . Επειδή το σενάριο των εκλογών ακόμη και στις 25 Ιανουαρίου μοιάζει πολύ πιθανό, ο ΥΕΘΑ “παίρνει τα μέτρα του” και δείχνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη την πολύ δύσκολη “κούρσα” για επανεκλογή του.

•Η ευχάριστη έκπληξη της τροπολογίας που ρύθμισε την καταβολή εφάπαξ σε ΕΜΘ. Παρά το γεγονός ότι το μέτρο έχει οικονομικό κόστος -περίπου 2,5 εκατομμύρια- η κυβέρνηση το πέρασε με τροπολογία από την Βουλή. Το παράδοξο είναι ότι δείχνει αδύναμη να λύσει και το ζήτημα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών της περιόδου 1990 -95 που δεν έχει κόστος! Η τρόϊκα έχει πει όχι και δεν δέχεται ούτε συζήτηση για ότι έχει να κάνει με ασφαλιστικά θέματα!

•Το “πάγωμα” υπογραφών σε οτιδηποτε δεν κρίνεται ζωτικής σημασίας θέμα. Και σ΄ ότι δεν μπορεί να δώσει κάποιο “εκλογικό κέρδος” . Τα μολύβια κάτω είναι η λογική που κυριαρχεί εκτός αναππόφευκτων εξαιρέσεων.

Τι απομένει για να οριστικοποιηθεί ότι έρχονται εκλογές; Να πάρουν μπροστά οι… “καταστροφείς εγγράφων”. Τα μηχανήματα στα οποία καταστρέφονται με ασφάλεια όλα τα έγγραφα που δεν θέλουν οι νυν να βρουν οι επόμενοι. Μόλις ακουστεί ο ήχος λειτουργίας τους θα σας ενημερώσουμε.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis