Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:45 | 27/11/2014

Στο “γυαλί” θα βγει η εκπαίδευση στις Σχολές Ευελπίδων ,Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων. Ο Τάσος Τέλλογλου ετοιμάζει πυρετωδώς τηλεοπτική εκπομπή για το Star, εννοείται με άδεια του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ.

Η εμφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου στις Σχολές έχει προκαλέσει “γκρίνια” από στρατιωτικούς. Ποιος ο λόγος θα αναρωτηθείτε.

Ο δημοσιογράφος ήταν παρών κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης των Ευέλπιδων, Δοκίμων και Ικάρων στο "στίβο μάχης", ενώ την επόμενη εβδομάδα φέρεται να έχει προγραμματιστεί η παρουσία του και κατά το εκπαιδευτικό στάδιο της χειμερινής διαβίωσης.

Στα ΑΣΕΙ έχει γίνει ήδη επιλογή των νεαρών Ευέλπιδων, Δοκίμων και Ικάρων που θα εμφανιστούν στην τηλεοπτική εκπομπή του Τάσσου Τέλλογλου.

Οι στρατιωτικοί που αντιδρούν μιλούν για “λανθασμένη επιλογή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εγείρει καταρχάς σοβαρά θέματα νομιμότητας. Οι διαταγές εκπαίδευσης των Γενικών Επιτελείων αποτελούν απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ΑΣΕΙ συνιστά κρατικό απόρρητο, του οποίου η αποκάλυψη και πολύ περισσότερο η αποτύπωση στον τηλεοπτικό φακό απαγορεύεται.

Ομοίως, απόρρητη παραμένει η ταυτότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων η έκθεση στον τηλεοπτικό φακό με το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμό τους αποτελεί πρόδηλη παράβαση κάθε στοιχειώδους πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει άμεσα να απαντήσει με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία δόθηκε δικαίωμα σε τηλεοπτικό σταθμό να παρακολουθεί την απόρρητη εκπαίδευση που παρέχεται στα ΑΣΕΙ, καθώς και εάν ρωτήθηκαν οι Διευθύνσεις Α2/2 των Γενικών Επιτελείων”.

Λίγο υπερβολικά μας ακούγονται όλα αυτά και δεν καταννοούμε την αντίδραση. Ας κρίνουμε την εκπομπή από το αποτέλεσμα που μπορεί να είναι και θετικό.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis