Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 30/01/2022

Ένας από τους πιο έμπειρους και πιο ικανούς ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παλιός γνώριμος και φίλος της Ηλείας και με σημαντικό έργο στην περιοχή, ο Γιάννης Πετρούτσος, τοποθετείται Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Σώματος.

Στις κρίσεις  ο κ. Πετρούτσος προήχθη σε Αντιστράτηγο και αφήνει πίσω τη θέση του Αττικάρχη, με το έργο του να κρίνεται θετικά και στη θέση αυτή.

Με την εμπειρία, από την δύσκολη Ηλεία, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ως Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου και Αττικάρχης - στην τελευταία θέση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο - ο Γιάννης Πετρούτσος θα είναι ο επιχειρησιακός Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα στον άξιο Αντιστράτηγο για τα νέα του καθήκοντα, συνεχίζοντας το ίδιο μάχιμα την διαδρομή του στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Γρ. Πετρούτσος, γεννήθηκε το 1969, στην Χρυσοπηγή του Δ. Ερυμάνθου του Νομού Αχαΐας. Είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του να κατάγεται από την Ηλεία και πατέρας δυο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1991 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1998 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2012 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Π.Υ. Ζακύνθου, στο τμήμα Πυρασφάλειας της Διοίκησης Π.Υ. Πατρών, στο 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Π.Υ. Χρυσούπολης, επί σειρά ετών ως προϊστάμενος στο πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., στην Π.Υ. Αμφιλοχίας και στο Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Π.Υ. Ν. Αχαΐας.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις - σεμινάρια, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αποτροπής καταστροφικών φαινομένων, στρατηγικής και ασφάλειας δασικών πυρκαγιών, στον προηγμένο τρόπο έρευνας εμπρηστικών ενεργειών και στην οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων-αναγνώριση κινδύνων-νομοθετικό πλαίσιο.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Επιπυραγός Διοικητής στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών.

Tο 2017 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής της Π.Υ. Πύργου και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας.

Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2019 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Το 2020 τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου

To 2021 τοποθετήθηκε Αττικάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών και δασικών πυρκαγιών, συμβάντων μεγάλης έκτασης καθώς και διασώσεις ανθρώπων από διάφορα ατυχήματα. Ειδικότερα, συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Αιτωλοακαρνανία, στην Εύβοια, την Πελοπόννησο...

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και ηθικές αμοιβές.

ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis