Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:54 | 01/02/2015

 

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλουν να είναι και ενεργοί πολίτες με πολιτικές απόψεις και κομματικές προτιμήσεις. Είναι θεμιτή η πολιτικοποίηση των στρατιωτικών , αλλά είναι απαράδεκτος ο κομματισμός. 

Οι κομματικές περιχαρακώσεις των στρατιωτικών, είναι κατάλοιπο των επεμβάσεων του Στρατού στην πολιτική του περασμένου αιώνα, απομεινάρι των διδακτορικών καθεστώτων Ι. Μεταξά και Γ. Παπαδόπουλου και απολίθωμα της ελίτ των στρατιωτών, που ωστόσο, επιβιώνει, έστω με μειωμένη ένταση, ακόμη και στις μέρες μας. 

Ασφαλώς είναι θλιβερή η ανάμνηση των πρασινοφρουρών στρατιωτικών, των γαλάζιων κομματαρχών που φορούσαν την στολή του αξιωματικού και φυσικά, είναι ανατριχιαστική η βεβαιωμένη ένταξη στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, στο ναζιστικό κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, ο ΑΝΥΠΕΘΑ Κ. Ήσυχος και ο ΥΦΕΘΑ Ν. Τόσκας, είναι διακομματική, αλλά με αυξημένη εθνική συνείδηση. Θανάσιμος αντίπαλος της νέας πολιτικής ηγεσίας, πρέπει να είναι ο κομματισμός και αμετάθετος στόχος το ξερίζωμα του κομματισμού από το Στράτευμα. Αν το κατορθώσουν, θα είναι η πιο επιτυχής πολιτική ηγεσία από τη μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν τα δικά μας ή τα δικά σας κομματικά στελέχη, που θα πρέπει να βολέψουμε σε επίζηλες θέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και οι «άλλοι» οι ακομμάτιστοι που δεν είχαν και δεν θα πρέπει να έχουν στον «ήλιο μοίρα». Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς χρόνος που υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κομματικός στέλεχος επιχείρησε να υπαγορεύσει στον Αρχηγό του ΓΕΣ, κατάλογο ανωτάτων αξιωματικών που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να προαχθούνε ή να αποστρατευτούν, εξαναγκάζοντας των Αρχηγό του ΓΕΣ σε παραίτηση.

Ο κομματισμός, ακυρώνει την αξιοκρατία, δημιουργεί εύλογες πικρίες και υπονομεύει την πειθαρχία, που αποτελεί το θεμέλιο του στρατιωτικού οικοδομήματος.
Ο κομματισμός είναι το καρκίνωμα του στρατεύματος και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και αποτελεσματικά. Συνήθως, οι πλέον ανίκανοι και ανεπαρκείς αξιωματικοί, είναι και τα πιο σκληρά κομματικά στελέχη, που ξημεροβραδιάζουν στα κομματικά γραφεία και είναι οι κολαούζοι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι προσωπικότητες, με σπουδές, με ικανότητες, με πατριωτική ευσυνειδησία , με δεξιότητες και αξιολογήσιμη επαγγελματική επάρκεια. Οι ικανοί αξιωματικοί θα πρέπει να προχωρούν και να επιβραβεύονται , ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις. 

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis