Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 02/01/2018

Μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες «Οι Τελευταίοι Jedi» πρόλαβαν να γίνουν η πιο κερδοφόρα ταινία για το 2017 στη Βόρεια Αμερική. Στο τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς το όγδοο επεισόδιο του «Star Wars» από την Disney κατέγραψε εισπράξεις 68,4 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανεβάζοντας το σύνολο στα 533,1 εκατ. και αφήνοντας πίσω την «Πεντάμορφη και το Τέρας», επίσης της Disney, με 504 εκατ. δολάρια. Παγκοσμίως, η ταινία έχει φτάσει τα 1,4 δισ. δολάρια.

Η επιτυχία των «Τελευταίων Jedi», σε συνδυασμό με την απρόσμενα καλή πορεία της ταινίας «Jumanji: Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» (185,8 εκατ. δολάρια μέσα σε 2 εβδομάδες), είναι ενθαρρυντική για το Χόλιγουντ, που πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά με αποτυχημένα μπλοκμπάστερ και έντονο ανταγωνισμό από τη μικρή οθόνη. Οι εισπράξεις στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά του κόσμου, έπεσαν 2,4% φτάνοντας τα 11,2 δισ. δολάρια, αλλά οι τελευταίες επιτυχίες αποδεικνύουν ότι το σινεμά μπορεί ακόμη να κάνει τους θεατές να κλείσουν για λίγο το Netflix.

«Οι Τελευταίοι Jedi» ανέδειξαν τη Disney στο κορυφαίο κινηματογραφικό στούντιο με βάση το μερίδιο αγοράς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και οι ταινίες που προγραμματίζει η εταιρεία για το 2018 κάνουν ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο να... τριτώσει το καλό, του χρόνου τέτοια εποχή. Μία νέα ταινία «Star Wars» τον Μάιο θα αφηγηθεί την ιστορία του Χαν Σόλο. Τρεις ταινίες με υπερήρωες – «Black Panther», «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» και «Ant-Man and the Wasp» – θα προβληθούν μέσα στους επόμενους επτά μήνες. Ενώ αγαπημένες ταινίες των παιδιών όπως οι «Μαίρη Πόπινς», «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» και «Οι Απίθανοι» επιστρέφουν με σίκουελ.

 

 

Οι ανταγωνιστές της θα επιχειρήσουν να ανακάμψουν ύστερα από μια χρονιά γεμάτη απογοητεύσεις, με ένα μπαράζ από σίκουελ και reboots. Η Warner Bros. ρίχνει στο τραπέζι περισσότερα κόμικς της DC και τη συνέχεια του «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται»· η Universal επιστρέφει στο «Jurassic World»· η 20th Century Fox επαναφέρει τον υπερήρωα Deadpool· η Sony κυκλοφορεί δύο ταινίες σχετιζόμενες με τον Spider-Man· και η Paramount ετοιμάζει νέες «Επικίνδυνες Αποστολές» και ένα spinoff των «Transformers», με ήρωα το ρομπότ Bumblebee.

Θα είναι όμως δύσκολο για τους παραπάνω να εκθρονίσουν την Disney, που κυριάρχησε στο box office τους τελευταίους δύο μήνες του χρόνου, διατηρώντας με τις ταινίες της την πρώτη θέση για όλα τα σαββατοκύριακα πλην ενός. Ενώ οι παγκόσμιες εισπράξεις των «Τελευταίων Jedi» θα ανέβουν πολύ αυτή την εβδομάδα που η ταινία κάνει πρεμιέρα στην Κίνα, όπου οι κινηματογραφικές εισπράξεις το 2017 ανέβηκαν 13,5% στα 8,6 δισ. δολάρια.

Η Sony έδειξε να σηκώνει κεφάλι με το «Jumanji: Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» (στην Ελλάδα από 11/1), ριμέικ της κωμωδίας του 1995 με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Στη δεύτερη εβδομάδα προβολής της, με τους «Τελευταίους Jedi» να παίζονται σε πολλές αίθουσες, το ριμέικ με τον Ντουέιν Τζόνσον κέρδισε 66,5 εκατ. δολάρια το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για ταβάνι 60 εκατ. δολαρίων.

 
www.reader.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis