Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:20 | 02/02/2015

 

Διότι, το μοντέλο αστυνόμευσης που υφίσταται είναι από καιρό τώρα, πράγματι ξεπερασμένο, σχεδόν σε όλες του τις εκφάνσεις. Η μερική του αναγκαστική προσαρμογή στις νέες ανάγκες αστυνόμευσης, συνιστά οφθαλμαπάτη ότι μπορεί να «κρατήσει», αφού στην πραγματικότητα η διαστολή του αυτή το έχει φέρει ένα βήμα πριν την εσωτερική κατάρρευση του. 

Αυτό μπορείτε να το αντιληφθείτε παρατηρώντας τον «υδροκεφαλισμό» που έχει αναπτύξει, την συγκέντρωση δηλαδή όλων σχεδόν των αποφάσεων, στο Αρχηγείο … αναγκαστικά.

Η αλλαγή ψυχολογίας στο προσωπικό που λαμβάνει χώρα με την ανάληψη των καθηκόντων σας .. ενός δικού μας ανθρώπου, του δίδει «προσωρινές ανάσες».

Μην ξεχνάτε ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα αναδιάρθρωσης γεννήθηκε μια έντονη προσδοκία ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ξαναπροσπαθήσει στην σωστή πλέον κατεύθυνση… σε αυτό « έχουμε παγιδευτεί», ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ !!

Διότι δυστυχώς, η υπάρχουσα αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει δομηθεί στην βάση των οικονομικών δυνατοτήτων του Υπουργείου. Θα δείτε τον στόλο της ΕΛ.ΑΣ διαλυμένο, δημόσια είδη ακατάλληλα, κτηριακές εγκαταστάσεις όχι μόνο άσχετες με την αποστολή της, αλλά και στα όριά τους – θα δείτε διείσδυση επιχειρηματιών μέσω χορηγιών υπέρ της ΕΛ.ΑΣ, περιορισμούς στην καταβολή αποζημιώσεων και επιδομάτων, εσωτερική διαφθορά ενίοτε πηγάζουσα από την οικονομική εξαθλίωση στελεχών της, μα το σημαντικότερο, τους ίδιους τους αστυνομικούς στα όρια της φτώχειας …. κ.α

Διότι, οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν, με σκοπό την αναδιάρθρωση, την καλύτερη αστυνόμευση, κοντά στον πολίτη κτλ δεν έτυχαν της ψυχικής αποδοχής, της πλειοψηφίας των αστυνομικών με αποτέλεσμα μέσα από την μη εφαρμογή τους , να ατονήσουν αρχικά και μετά να αποτύχουν μοιραία.

Διότι, τέλος, κομμάτι του συνδικαλισμού μας ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ στην πραγματικότητα το υπηρεσιακό συμφέρον, αλλά, το συμφέρον άλλων , και ενίοτε το προσωπικό τους συμφέρον.

 Σας ξέρουμε και μας ξέρετε, για αυτό θα σας πούμε .. «είμαστε στο μυαλό σας» κύριε καθηγητά.

ΝΑΙ υπάρχουν περιθώρια να αλλάξει το κοινωνικό προφίλ μας και η σχέση μας με τον πολίτη, ακόμα και εάν «πέσουν σε κάποιο γήπεδο μερικές φάπες» αρχικά, ακόμα και εάν πρέπει άλλη μια φορά να θωρήσουμε ( άδικα ) ότι φταίμε εμείς για την σχέση αυτή.

ΟΧΙ όμως στο αφοπλισμό των αστυνομικών , αλλά στην αντικατάσταση ( στις πορείες , συναθροίσεις κτλ ) του οπλισμού με το όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ (τέιζερ) . Τι θα πείτε εάν κάποιος θερμοκέφαλος , σκοτώσει αστυνομικό που δεν μπόρεσε να αμυνθεί;

Μην μας στερήσετε συνεπώς το δικαίωμά μας να ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ , για να προστατέψουμε την ζωή μας και την ζωή των συνανθρώπων μας. Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. 

ΝΑΙ στην εκπαίδευση, στην αναβάθμιση της επιστημονικής διάστασης της ΕΛ.ΑΣ, στον ρόλο της ως «κοινωνικού λειτουργού », στην κατάργηση της στάσιμης σκοπιάς από ένστολους, στην διαφορετική φιλοσοφία των « μυστικών », και άλλα τέτοια, γνωστά και για χρόνια, αιτήματα του ίδιου του αστυνομικού. ΟΧΙ σε μεθόδους που έχουν αποτύχει ή έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ,όπως αστυνόμος της γειτονιά ( τουλάχιστον με την μορφή που « είχε πάρει» ) , διάθεση αστυνομικών σε vip με το παραμικρό , λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων που ταλανίζονται από τη λειψανδρία ,αστυνομικός αναλώσιμο « δημόσιο υλικό » κ.α

«Φτιάξτε» το κοινωνικό μας προφίλ συνεπώς « κύριε καθηγητά », κρατήστε τις ισορροπίες – κομμάτι της κοινωνίας είμαστε -, εδραιώστε σε καλύτερη βάση την σχέση μας με αυτήν , « βρείτε και στηριχτείτε » στα στελέχη που μπορούν και πιστεύουν την φιλοσοφία σας, ώστε να μπορεί να πραγματωθεί .... και στο τέλος, εφόσον θα έχετε φτιάξει τις προϋποθέσεις, εφόσον το έδαφος θα είναι έτοιμο, κάντε την ιστορική κίνηση .

Προχωρήστε μέσω διαβούλευσης , στην Ριζική Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικά των Σωμάτων Ασφαλείας. Σας έχουμε εμπιστοσύνη … να μας έχετε εμπιστοσύνη .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Υ.Γ Θα παρακαλούσαμε τους κύριους συναδέλφους του συνδικαλισμού ,να ενεργοποιηθούν στη κατεύθυνση των ιδεών και των προτάσεων προς την νέα ηγεσία , ο ρόλος μας δεν είναι η συνδικαλιστική δράση .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis