Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:52 | 20/01/2015

 

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Αγγελία για πώληση ιστορικής ελληνικής Εκκλησίας του 18 αιώνα στην Καισάρεια, έναντι 450.000 ευρώ. αναρτήθηκε τον τρέχοντα μήνα στο διαδίκτυο. Την σχετική πληροφορία  αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε είδηση με τίτλο «Προς πώληση ιστορικό θρησκευτικό κτίριο στην Κεντρική Τουρκία», ενώ την πήραν και εφημερίδες της Τουρκίας.

Η εγκαταλελειμμένη εκκλησία είχε αγοραστεί το 2013 από τον κ. Ομέρ Σιτζίμογλου (Ömer Sicimoğlu), ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα αγοροπωλησίας ακινήτων, για προσωπική χρήση. "Η εκκλησία, η οποία είναι μια σημαντική πολιτιστική αξία, μπορεί να αποκατασταθεί", δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu. «Θέλουμε να αγοραστεί από εκείνους που θα το ανακαινίσουν", είπε για την ανάρτηση που έκανε σε μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες online αγορών στην Τουρκία."Θα εξετάσουμε τις προτάσεις», πρόσθεσε.

Ο Ömer Sicimoğlu, είπε ο τοπικός Δήμος (Kayseri) ήθελε να αγοράσει το ακίνητο και ήταν έτοιμος να το παραδώσει, αλλά ο Δήμος αργότερα έκανε  πίσω στην απόφασή του.

Πρόσθεσε ότι έχει αποφασίσει να πουλήσει το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα γης, μετά την ακύρωση της πώλησης στο Δήμο .

Αν και η ημερομηνία κατασκευής της ελληνικής εκκλησίας είναι άγνωστος, υποτίθεται ότι είναι από τον 18ο αιώνα, όπως η εκκλησία υπέστη ανακαίνιση το 1819, σύμφωνα με το μητρώο, αναφέρεται στον τύπο.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis