Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 20/12/2015

Συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό η επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Ρέθυμνο καθώς όπως γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, η πρόταση του αρμόδιου Υπουργείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης δεν βρήκε σύμφωνους πολλούς από τους τοπικούς φορείς αλλά και τους ίδιους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι θεωρούν, ότι δεν θα εξυπηρετηθεί η καθημερινότητα των πολιτών εφόσον εφαρμοστεί το σχέδιο που παρουσιάστηκε.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη υπό την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και την συμμετοχή των Δημάρχων του νομού αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Είχαν δε προηγηθεί σειρά συζητήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των Αυτοδιοικητικών Θεσμών και των συνδικαλιστών της Αστυνομίας.

Επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των συζητήσεων δεν εκδόθηκε – καθώς θεωρήθηκαν κλειστές – και γενικότερα τηρείται στάση αναμονής καθώς στο σύνολο τους οι Αρχές έχουν πάρει στα χέρια τους και τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να τις εξετάσουν και να γνωμοδοτήσουν σχετικά.

Σε ανακοίνωση της η τοπική Ένωση Αστυνομικών, επισημαίνει πάντως, ότι σε περίπτωση που η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προχωρήσει σε πραγματική αναδιάρθρωση, οφείλει να μην προχωρήσει στην σχεδιαζόμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών στο Νομό Ρεθύμνης καθώς, η κατάργηση των υπηρεσιών που προβλέπει το αρχικό σχέδιο, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης, αντιθέτως θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα.

Θεωρούν δε, ότι απαιτείται η ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, το οποίο θα στελεχωθεί κατάλληλα προκειμένου να προσφέρει εικοσιτετράωρη ένστολη αστυνόμευση.

Επίσης, η ύπαρξη μίας και μοναδικής ειδικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και τέλος η ύπαρξη Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου ως αυτόνομης Υπηρεσίας καθώς ασχολείται με ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο αντικείμενο που ταλανίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια τον νομό μας.

 

Στο μεταξύ σχετική αναφορά στην Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για την πρόταση του Υπουργείου αλλά και ικανοποίηση των τοπικών αιτημάτων.

 

ΤΟ Α.Τ. ΑΜΑΡΙΟΥ

Οι πιο έντονες αντιδράσεις εκτός από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προέλθει από το Αμάρι καθώς η πρόταση κατάργησης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων.

Προχθές το πρωί πληροφορίες ήθελαν να αποσύρεται η σχετική πρόταση όμως επίσημα κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί.

Στο μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου με ψήφισμα του διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ που προβλέπει την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος και ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

« Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε στο πλαίσιο αναδιάταξης –αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ για δήθεν καλύτερη αστυνόμευση τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, καθώς θα είμαστε ο μοναδικός Καλλικρατικός Δήμος στην Κρήτη χωρίς αστυνομική υπηρεσία.

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας, ζητούμε όχι μόνο την άρση της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συνεχούς αστυνόμευσης της περιοχής, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κάτι που επανειλημμένα και με άλλα ψηφίσματα έχουμε αναδείξει.

Κατά την διαβούλευση η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ πείστηκαν για την αναγκαιότητα παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος στο δήμο μας. Περιμένουμε λοιπόν η προφορική δέσμευση που έδωσαν στον δήμαρχο Αμαρίου να γίνει πράξη.»

Διαβάστε περισσότερα στο rethemnosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis