Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 28/01/2022

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια (ώρα 14:15:22 μ.μ.) η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών - τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ- ΣΣΕ,ΣΝΔ,ΣΙ,ΣΣΑΣ και ΣΑΝ- ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ- ΣΜΥ,ΣΜΥΝ και ΣΜΥΑ-) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023.

Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχόλες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική της παρούσας προκήρυξης, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ).

Στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, βάσει του άρθρου 11 του Ν. 3648/2008 (ΦΕΚ Α'38), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντες για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσίασης, παραίτησης, απομάκρυνσης ή αποχώρησης των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που κυρώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε μία των ειδικών κατηγοριών (περιπτώσεις παρ. 1α, 1β και 1γ του άρθρου 11 Ν. 3648/08- ΦΕΚ Α' 38) δεν επαρκεί για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων, τότε οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από υποψηφίους της Γενικής Σειράς.

Εφόσον δεν συμπληρωθεί ο καθορισμένος αριθμός των θέσεων της κατηγορίας «Μόνιμοι Υπξ/κοί του ΣΞ» του Ν. 1294/82, για την ΣΣΕ Όπλα-Σώματα, τότε οι υπολειπόμενες θέσεις κατανέμονται στους υποψηφίους της γενικής σειράς και των ειδικών κατηγοριών της σχολής, με συμπληρωματική εγκύκλιο εισαγωγής, η οποία εκδίδεται μετά το πέρας των εξετάσεων της εν λόγω κατηγορίας. H υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr. Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση-δικαιολογητικά από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 24:00 ενώ για τους Έλληνες εξωτερικού από την Τετάρτη 06 Ιουλίου και ώρα 00:00 έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00.

Όλοι οι υποψήφιοι/ες για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ σε ιδιαίτερες εξετάσεις [«Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες)] του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), βάσει του Ν. 2225/1994 (ΦΕΚ Α'121).

Η τελική κατάσταση δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) καθώς και το πρόγραμμα διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος-χρόνος): θα εκδοθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και την Τετάρτη 03 Αυγούστου 2022 αντίστοιχα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis