Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:19 | 28/01/2022

Την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) εξήγειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τον ετήσιο απολογισμό του Επιτελείου για το 2021 στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Παράλληλα, όπως προσέθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, το 2022 αποκαθίσταται ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στα επίπεδα του 2013 για τουλάχιστον πέντε έτη.

Επίσης, τόνισε το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτέλεσαν και συνεχίζουν να επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τη συνδρομή της ΜΟΜΚΑ σε έργα οδοποιίας, οδόστρωσης και κατασκευής γεφυρών BAILEY, μέσω της διάθεσης προσωπικού, μέσων και υποδομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και της επιμελητειακής υποστήριξής της αλλά και με την διάθεση προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, δυσμενών καιρικών συνθηκών και άλλων έκτακτων καταστάσεων. Όπως ανέφερε, με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πέραν της κύριας αποστολής τους δύνανται όποτε και όπου κληθούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου με την οποία εξασφαλίζεται η ενιαία διοίκηση και έλεγχος των Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) ενώ επισήμανε και την ίδρυση της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας, αποστολή της οποίας είναι ο έλεγχος και η πιστοποίηση της αξιοπλοΐας των ιπτάμενων μέσων που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπογράμμισε, δε, τη σημασία της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ με την κατασκευή κτιρίου που θα στεγαστεί το διοικητήριό της, όπως και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη», στο πεδίο βολής «Κανδηλίου» στη Νέα Πέραμο και στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» στον Καρέα, προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης των δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών για την από κοινού εκτέλεση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου.

Επιπλέον, στάθηκε στη δημιουργία στο ΓΕΕΘΑ κατά το 2021 της νέας διεύθυνσης διαστήματος και της συγχώνευσης των πρώην διευθύνσεων επικοινωνιών και πληροφορικής σε μια και ενιαία διεύθυνση Επικοινωνιών - Πληροφορικής. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι Ένοπλες Δυνάμεις επαυξάνουν τις δυνατότητες σχεδίασης στο σύνολο των επιχειρησιακών πεδίων και καθίστανται αποτελεσματικότερες στην εκτέλεση της αποστολής τους.

Για τον τομέα της στρατιωτικής διπλωματίας, επεσήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, συντρέχοντας ενεργά στην κατάρτιση και αναθεώρηση θεσμικών κειμένων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και συμμετέχοντας σε κοινές δράσεις και ασκήσεις για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, ενισχύουν σημαντικά το διεθνές αποτύπωμά τους και καθίστανται διεθνές επίκεντρο ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη συνεργασιών, εταιρικών σχέσεων και συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δραστηριότητες διεθνούς κύρους και εμβέλειας, που συνδυάστηκαν με τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με χαρακτηριστικότερες τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής 'Αμυνας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία του συνόλου των αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Συμμαχίας, του 46ου Συνεδρίου της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας και του Διεθνούς Συμποσίου του Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τη ΔΕΠ, τους διευθυντές των κλάδων και διευθύνσεων, όπως και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το έργο που υλοποίησαν το προηγούμενο έτος, καλώντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και το 2022.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν, επίσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) υποπτέραρχος Πέτρος Χατζήρης, καθώς και οι διευθυντές των κλάδων και των ανεξαρτήτων διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis