Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 02/08/2015

Απαραίτητη είναι η διαγραφή των φοιτητών από την προηγούμενη σχολή τους προκειμένου να εγγραφούν στο νέο Τμήμα εισαγωγής, όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση σε ερώτηση βουλευτών (Κατσανιώτης,  Μπουκώρος) για το αν σκοπεύει να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι επιτυχόντες των σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας που φοιτούσαν σε κάποιο άλλο ΑΕΙ-ΤΕΙ να μην διαγραφούν οριστικά από τις σχολές τους  και να τους δοθεί η δυνατότητα αναβολής για όσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές στις σχολές Αστυνομίας.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς παραθέτει τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία φοιτητές ή σπουδαστές σχολών ή τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ημεδαπής που μετά από συμμετοχή τους σε γενικές εξετάσεις εισάγονται σε άλλη σχολή ή τμήμα σχολής, δεν μπορούν να εγγραφούν στη νέα σχολή η τμήμα ένα προηγουμένως δεν διαγραφούν με αίτησή τους από τη σχολή ή το τμήμα που ήδη είναι γραμμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση η εγγραφή στη νέα σχολή ή τμήμα είναι άκυρη. Η διαγραφή τους από τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο ανήκαν διαπιστώνεται με βεβαίωση της σχολής ή του τμήματος αυτού (Ν1771/1988).

Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 (ΦΕΚ 391/β/2006)…ορίζεται ότι για να εγγραφεί ο εισαγόμενος στη σχολή επιτυχίας του καταθέτει στη γραμματεία τα σχολής ή τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α)…β)…γ)…δ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι γραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα από αυτά που περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της παρούσας.

4. Υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε Σχολή ή Τμήμα του άρθρου 1 της απόφασης αυτής και εισάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας σε άλλη Σχολή ή Τμήμα δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το Τμήμα του άρθρου 1 της παρούσας στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

 

Καλόγηρος Βασίλειο

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis