Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 13/06/2016

Οι 2500 που αναμένεται να γίνουν σε 24 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα θα σημάνουν και την απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων από το προσφυγικό; 

Το ερώτημα αυτό προκύπτει καθώς το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν 2.500 προσλήψεις στα 24 Κέντρα Φιλοξενίας οκτώ περιφερειών μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε όλη τη χώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο αφιέρωμα του Onalert για το προσφυγικό, λίγο πριν το Πάσχα, είχε κάνει λόγο για σταδιακή απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων όταν πολιτικό προσωπικό θα προσληφθεί από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί οι περισσότερες θέσεις (748) αφορούν τα Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536). 

Αναφορικά με τις ειδικότητες οι περισσότερες θέσεις αφορούν Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (891) και Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας (559).

Δείτε τους πίνακες ανά περιφέρεια:







Ωστόσο, δεν έλειψαν και αντιδράσεις από τους Δήμους που δεν περιλαμβάνονται στις προσλήψεις.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ioannina24.gr την αποχή του από οποιαδήποτε ενέργεια και δράση έχει σχέση με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο, κάνει γνωστή ο Δήμος Ζαγορίου, διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο αυτό, για την απουσία οποιαδήποτε κρατικής ενίσχυσης αλλά και από τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης δομής από τις προσλήψεις που ήδη εξαγγέλθηκαν.

Ο Δήμος με την ανακοίνωσή του ζητά μάλιστα να εξηγηθούν επαρκώς στους κατοίκους της περιοχής οι αποφάσεις αυτές τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους βουλευτές του Νομού.

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis