Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 09/04/2020

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές στη κινητοποίησή τους την 7η Απρίλη. Προκάλεσε αηδία με την αυταρχικότητα που επέδειξε. Ωστόσο, η 7η Απρίλη και ό,τι έγινε εκείνη την ημέρα είναι διδακτικό για εμάς τους αστυνομικούς ως εργαζόμενους.

Η πρώτη διδαχή είναι η αντίδραση των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, που μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, διεκδικούνε ένα καλύτερο Ε.Σ.Υ. με κατάλληλο εξοπλισμό, περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία και Μ.Ε.Θ. Είναι οι εργαζόμενοι που σπάνε την σιωπή τους και δεν φιμώνονται από την όποια κυβερνητική πολιτική. Είναι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που συναντάμε στις εφημερίες, που έχουν τις απλήρωτες βάρδιες, την εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα που επιδεινώθηκαν με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με συνέπεια την σημερινή θλιβερή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

Η άλλη διδαχή είναι η υποκρισία και το απύθμενο θράσος της κυβερνητικής πολιτικής, που ενώ όλες αυτές τις μέρες εκθείαζε όλους τους υγειονομικούς ως ήρωες, την Τρίτη 7 Απρίλη στην κινητοποίησή τους, έστειλε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να διαλύσει τις συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία. Η αήθης αυτή ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας, προσπάθησε να μας βάλει απέναντι από τους εργαζόμενους που δίκαια διαμαρτύρονταν εκείνη την ώρα, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και τους ίδιους τους συναδέλφους που αναγκάστηκαν να είναι απέναντι από τους υγειονομικούς. Αλήθεια, αυτή είναι η αποστολή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.; Ή ας μας απαντήσει η κυβέρνηση, θεωρούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ή τον όποιον εργαζόμενο ως εγκληματίες όταν διεκδικούν τα αυτονόητα και γι’ αυτό έστειλαν τους συναδέλφους μας;

Επίσης, πού βρίσκεται το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Ακόμη, θα καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή εικόνα, συνάδελφοί μας να βρίσκονται απέναντι από τους γιατρούς και νοσηλευτές;

Ο απλός Έλληνας αστυνομικός συμπαραστέκεται σε οποιοδήποτε εργαζόμενο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η όποια προσπάθεια να μας βάλουν απέναντι από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και γενικότερα από την κοινωνία, δεν θα τους πετύχει. Ενώνουμε την φωνή μας με τον κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί, πολύ περισσότερο στις δύσκολες και πρωτοφανείς αυτές συνθήκες που ζούμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis