Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 15/01/2021

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υποβλήθηκε επιτυχώς αίτηση συμμετοχής στο χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + και εγκρίθηκε η ένταξη της Σχολής Αξιωματικών στον Πανεπιστημιακό Χάρτη ERASMUS (Erasmus Charter for Higher Education - ECHE 2021-2027).


Δείτε στο Policenet.gr : Ορκίστηκαν 701 Δόκιμοι Αστυφύλακες


Ο Χάρτης ERASMUS για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ECHE) παρέχει το γενικό πλαίσιο ποιότητας για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δραστηριότητες συνεργασίας τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, που εποπτεύεται για την χώρα μας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Η απόκτηση του ECHE αποτελεί προαπαιτούμενο για όλα τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι εγκατεστημένα σε μία από τις χώρες του προγράμματος και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην μαθησιακή κινητικότητα ατόμων ή/και να συνεργαστούν για καινοτομία και ορθές πρακτικές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Με την ένταξή της, η Σχολή Αξιωματικών, αποκτά τη δυνατότητα, ως Ίδρυμα Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, να οργανώσει δράσεις κινητικότητας και ανταλλαγής τόσο σπουδαστών της όσο και διοικητικού της προσωπικού, αναπτύσσοντας συνεργασία με Αστυνομικές Ακαδημίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών.


Δείτε στο Policenet.gr : Βρέθηκαν ναρκωτικά και όπλα σε οικία στο Κερατσίνι


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξιολόγηση των επιμέρους κριτηρίων της υποβληθείσας αίτησης, έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (100/100, με ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία το 76/100), επιβεβαιώνοντας ότι ο στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός του Σώματος στο τομέα της ενίσχυσης της εκπαίδευσης είναι συναφής με τους στόχους της Πολιτικής ERASMUS+ αλλά και των υφιστάμενων διοικητικών δομών της Σχολής Αξιωματικών, οι οποίες θα υλοποιήσουν τις προαναφερόμενες δράσεις.

Ανάλογη αίτηση ένταξης σε δράσεις κινητικότητας ERASMUS έχει υποβληθεί και από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας για την διαπίστευση της στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την περίοδο 2021 – 2027, με σκοπό την οργάνωση βραχυπρόθεσμων δράσεων εκπαιδευτικής κινητικότητας για το εν ενεργεία αστυνομικό προσωπικό, ώστε να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα αστυνομικής πρακτικής.

Η επιτυχής συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + υλοποιήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Σώματος σε θέματα εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών.

Στη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη αναρτηθεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ERASMUS του Φορέα μας, που αναφέρει τη στρατηγική της Σχολής Αξιωματικών για την οργάνωση και υλοποίηση σχεδίων συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=85474&Itemid=52&lang=&lang

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis