Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 22/04/2016

Οι περαστικοί από τα Προπύλαια προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς έκαναν εύζωνες και κάμερες, μέρα μεσημέρι, έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με μια καλύτερη ματιά όμως, διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο ούτε για πραγματικούς εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, αλλά ούτε και για Έλληνες φαντάρους. Οι  περισσότεροι «τσολιάδες» μετά βίας ξεπερνούσαν σε ύψος το 1.70.

Οι στολές τους θύμιζαν αυτές των παρελάσεων και των αναμνηστικών φωτογραφιών άλλων δεκαετιών και όχι τις περίτεχνες της Φρουράς με τη φέρμελη, τις περικνημίδες και τα τσαρούχια με τα 60 καρφιά. Φυσικά όλα τα όπλα ήταν ψεύτικα. Δεν θύμιζαν σε τίποτα τα βαριά και θρυλικά Μ1 Garrand, που κρατούν οι τσολιάδες κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Το πλέον εντυπωσιακό όμως ήταν ότι στη συγκεκριμένη «φρουρά» πολλοί, όχι μόνο δεν ήταν λυγερόκορμοι όπως οι παγκοσμίου φήμης τσολιάδες, αλλά ήταν μικρόσωμοι Ασιάτες. Ανάμεσά τους και κάποιες γυναίκες.

Πρόκειται - όπως μας πληροφόρησαν - για Κινέζους celebrities, παγκοσμίως άγνωστους εκτός της πατρίδας τους.

Ντύθηκαν τσολιάδες και έκαναν γυρίσματα για ριάλιτι τηλεπαιχνίδι, το οποίο θα προβληθεί σύντομα στην χώρα τους.

Μαζί τους και δύο Έλληνες εκπαιδευτές – που πιθανόν να είχαν υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά – και προσπαθούσαν να μάθουν στους Κινέζους να εκτελούν τα παραγγέλματα.

«Επ’ ώμου αρμ» φώναζαν οι εκπαιδευτές, «αιι» φώναζαν οι Κινέζοι και εκτελούσαν κατά το δοκούν. «Άνδρες προσό – χή» ξαναέλεγαν οι Έλληνες, «αιιιι» φώναζαν δυνατότερα οι ασιάτες celebrities, εκτελώντας όλες τις κινήσεις, εκτός από την προσοχή.

Οι υπεύθυνοι της παραγωγής μας είπαν ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες του τηλεοπτικού παιχνιδιού επισκέφτηκαν και άλλα μέρη της Ελλάδας όπου ντύθηκαν με τις ανάλογες ενδυμασίες και αναπαρέστησαν διάφορες σκηνές του ελληνικού πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων ντύθηκαν και αρχαίοι Έλληνες και έκαναν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνιζόμενοι στο άθλημα της δισκοβολίας.

Αν κρίνουμε πάντως από τα τηλεοπτικά συνεργεία που τους ακολουθούσαν, μάλλον πρόκειται για πανάκριβη παραγωγή.

Σε κάθε προορισμό, τους συνοδεύουν τουλάχιστον τρεις κάμερες και τρεις ηχολήπτες, ενώ πρέπει να υπολογιστούν και τα έξοδα για τη μετακίνηση, τη διαμονή και τη διατροφή όλων όσοι λαμβάνουν μέρος στο τηλεπαιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη αγάπης των Κινέζων προς την Ελλάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια η χώρα προβάλλεται όλο και περισσότερο στις οθόνες τους....

Πηγή: mixanitouxronou.gr
, www.nooz.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis