Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:16 | 03/01/2016

Αυτό το σύστημα αφενός μεν δεν εξυπηρετεί την αναγκαιότητα φύλαξης περιμετρικά του κτιρίου αλλά και εκθέτει τον αστυνομικό, που εκτελεί την υπηρεσία σκοπού, σε άμεσο και συνεχή κίνδυνο. Φυσικά, το ιδανικότερο όλων είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις να περιφρουρούνται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης μέσω κάμερας.

 Ο δε σκοπός να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ελέγχου της κτιριακής εγκατάστασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  με μόνιτορ  ελέγχοντας και  καθοδηγώντας τους πολίτες που εισέρχονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που θα συστεγάζονται σε αυτό.

Τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι απόλυτα ασφαλισμένα και θα εκλείψουν τυχόν φαινόμενα βανδαλισμών και καταστροφής αυτών, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα ιδιαίτερα της Αττικής. 

Επίσης θα πρέπει επιτέλους η αστυνομία να απαλλαγεί από τα πάρεργα που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ.  όπου έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σαν Ένωση.      -Σύμφωνα με το Άρθρο 81 του Ν. 4172 / 2013 οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έρθουν επιπλέον αρμοδιότητες στην ΕΛΑΣ που τόσα χρόνια πάσχιζε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ρόλο της, που είναι ή προστασία του πολίτη  και η πρόληψη του εγκλήματος. 

Μεταξύ αυτών των αρμοδιοτήτων, είναι η τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων (σφράγιση επιχειρήσεων), θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, Ν.4039/12 περί προστασίας ζώων για υποβολή διοικητικών κυρώσεων και υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο.

Φυσικά η  τελική λύση θα πρέπει να δοθεί με νομοθετική ρύθμιση καθ' όσον το φαινόμενο αυτό, της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων αρχίζει και αυξάνει την πίεση στα Αστυνομικά Τμήματα, να εφαρμόζουν διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν οι Δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση  έλεγχος  για την τήρηση αυτών  να γίνεται από την Αστυνομική Αρχή. 

Όσον αφορά τις επιδόσεις δικογράφων θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης,  ώστε μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος  taxis net ,να δημιουργηθεί μια εφαρμογή η οποία θα αφορά την πορεία των δικαστικών υποθέσεων,  καθώς και την κλήτευση των ενδιαφερομένων πολιτών ή να δημιουργηθεί μία εφαρμογή μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου με τους κωδικούς του taxis net  θα μπορούν  οι πολίτες να παρακολουθούν την πορεία των δικαστικών τους υποθέσεων καθώς και την κλήτευση αυτών.  

Συγκεκριμένα για την συνένωση Λαυρίου - Κερατέας αυτή προβλήματα θα δημιουργήσει παρά οφέλη , επειδή η γεωγραφική έκταση είναι πολύ μεγάλη (68 οικισμοί) και ένα μεγάλο κομμάτι αυτής είναι και αχαρτογράφητο,  θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αστυνόμευση της περιοχής  στους οποίους η εγκληματικότητα τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει έξαρση.

 
 
 
 
 
ΜΠΟΥΖΑΣ Ευάγγελος

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
 
http://dynamikhantidrash.blogspot.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis