Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:13 | 11/01/2015

 

Σύμφωνα με τον Graham Fuller πρώην αρχηγός της CIA και ένας εκ των κυριοτέρων συντελεστών της ανόδου του Ερντογάν στα ύπατα αξιώματα της Τουρκίας μέσα στο 2015 προβλέπει ότι ο Τούρκος πρόεδρος και η παράταξη του θα καταρρεύσουν λόγω των μεγάλων προβλημάτων που συσσωρεύει η πολιτική τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
 
ο πρώην αρχηγός της CIA κατηγορεί τον Ερντογάν ότι μετά από δέκα χρόνια πλήρης επικράτησης στην εξουσία δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ συνεχώς ανοίγει καινούργια μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας του και παράλληλα ακολουθεί μια αδιέξοδη πολιτική στο εξωτερικό και στην μεγάλη κρίση της Μέσης Ανατολής.  Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν σαν παρανοϊκό. 
 
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ερντογάν είναι η εμφάνιση την Τζιχαντιστών, τους οποίους υποστήριξε στα πρώτα βήματα τους για να έχει μια ισχυρή πρόσβαση στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής
 
Παράλληλα η γενικότερη πολιτική του στον μουσουλμανικό κόσμο έφερε πολλές αντιπαλότητες και ακόμα και οι Σουνίτες της Συρίας και του Ιράκ τον αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία γιατί διακρίνουν στις προθέσεις του την νεοοθωμανική του φιλοδοξία
 
Η ισχυρότερη όμως αιτία που θα οδηγήσει στην πτώση του Ερντογάν θα είναι η κατάσταση στο Ιράν και οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.
 
Έτσι το Ιράν με το οποίο σχέσεις του με την Άγκυρα χειροτερεύουν συνεχώς, αναμένεται σύμφωνα με τον Graham Fuller να αντικαταστήσει την Τουρκία στις αμερικανικές προτιμήσεις στην περιοχή. 
 
defencenet.gr 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis