Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:40 | 29/09/2015
Σαν την πυρηνική καταστροφή που συνέβη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης, είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στη Συρία που απειλεί με συνέπειες που θα διαρκέσουν επί δεκαετίες, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής των ειδικών αμερικανικών υπηρεσιών.
 
Ο πρώην επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους «παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις, τόνισε ότι έχουμε κάνει τη Συρία σε ένα «γεωπολιτικό Τσερνομπίλ» του εξτρεμισμού και του χάους», γράφει το ‘Defense News’.
 
“Σαν μια πυρηνική καταστροφή, είναι η αρνητική επίδραση της κρίσης στη Συρία που απειλεί να έχει συνέπειες που θα διαρκέσουν για δεκαετίες και όσο την αφήνουμε να διαρκεί οι συνέπειες θα συνεχίζονται», είπε.
 
 
Ο Ντέιβιντ Πετρέους θεωρεί ότι «για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, δεν είναι απαραίτητο η Αμερική να ασχολείται με όλες τις κρίσεις και να παρεμβαίνει σε κάθε σύγκρουση», αλλά κατά την άποψή του, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία».
 
Επιπλέον, αν και ο Πετρέους αναγνωρίζει ότι η Ρωσία αποτελεί μια σημαντική πολιτική δύναμη, πιστεύει ότι η δράση της Μόσχας στην επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, έχει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της προκλητικό χαρακτήρα, αφού δεν έχει καθορίσει επιχειρήματα για τη θέση της.
 
Προηγουμένως, ο Πετρέους προέβη σε πολλές αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τις μεθόδους επίλυσης των συγκρούσεων στην περιοχή.
 
Πρότεινε να ξεχασθούν οι διαφορές με την ‘Αλ Κάιντα’ και να ξεκινήσουν οι ΗΠΑ συνεργασία με τη λεγόμενη μετριοπαθή πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

 

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis