Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:42 | 03/01/2015

 

Την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα ενέκρινε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, σε μια κίνηση που περιγράφεται από τον Λευκό Οίκο ως απλά το πρώτο μέρος των αντιποίνων των ΗΠΑ για την πολύκροτη κυβερνο-επίθεση κατά της εταιρείας Sony, την οποία η Ουάσιγκτον αποδίδει στην Πιονγκγιάνγκ.

Στόχοι είναι τρία νομικά πρόσωπα, που ήδη υφίστανται ποινές από παλαιότερες αμερικανικές κυρώσεις, και 10 φυσικά πρόσωπα, που εργάζονται είτε για τους τρεις οργανισμούς-στόχους είτε για τη βορειοκορεατική κυβέρνηση. Ορισμένα από τα στοχευόμενα πρόσωπα είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό, σε θέσεις στο Ιράν, τη Συρία, τη Ρωσία ή τη Ναμίμπια.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια κίνηση της Ουάσιγκτον κατά της Πιονγκγιάνγκ με αφορμή την υπόθεση της Sony. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι σχέση ακριβώς έχουν οι τρεις οργανισμοί με την επίμαχη κυβερνο-επίθεση.

Πάντως, ανάμεσα στους στόχους κατονομάζεται το Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης, μια από τις κύριες υπηρεσίες πληροφοριών του Βορρά, που κατηγορείται από τις ΗΠΑ πως είναι υπεύθυνη για τον κυβερνο-πόλεμο που διεξάγει η απομονωμένη χώρα.

Η επιβολή των νέων κυρώσεων καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Ομπάμα να τιμωρήσει το Βορρά για το χάκινγκ της Sony, παρά το γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Αφορμή για την περίφημη κυβερνο-επίθεση πιστεύεται πως ήταν η ταινία The Interview, που πραγματεύεται σχέδιο δολοφονίας του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν.


Πηγή: http://www.skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis